south africa

Hej, jag bor i Johannesburg och pluggar på en internationell skola, jag flyttade hit i Augusti. Jag lever livet med många nya härliga kompisar, följ mitt liv som innehåller fester, kompisar, skola, fotboll och massa mer

Nytt år

Kategori: i afrika

För ett årsedan bar jag i London och spendearde nyåret med familjen och Moas familj. Det var en bra dag. För ett årsedan kunde jag inte föreställa mitt liv som det är nu, jag visste att jag kanske skulle flytta men det var inte helt klart, kunde aldrig föreställa mig att mitt liv skulle vara såhär bra som det är nu. Har träffat massa underbara människor och jag trivs hur bra som helst här!! Så långt borta från allt som jag har växt upp med. Det är nytt år imorgon, alla kommer ha löften om hur man ska börja om och ha en ny start, jag ska fortsätta leva mitt liv som jag gjort det de senaste månaderna, ha kul med kompisar och familjen och samtidigt spendera mycket tid på läxor och fotbollen som jag längtar efter så...jag ser fram emot att leva exakt likadant som jag gjort de senaste månaderna!! Önskar er alla en bra nyårs kväll och en bra start på det nya året :)  HAVE A BALL :D 
tyvärr kan jag inte bjuda på en bildbomd med senaste året just nu men jag lovar att det kommer, när jag orkar gå ner till den gamla datan och leta igenom kort, jag lovar det kommer!!
 

Vad gör jag egentligen

Kategori: i afrika

Vad gör ni på kvällarna på? Liksom vart är ni? Har läst om det där klubbhuset, vad gör man där?
 
Jag ska börja med att riktigt berätta vad klubbhuset är, det är från början en restaurang och det är många som äter där varje dag, det är väldigt gott och alltid bra när man inte orkar laga mat. Det finns även en bar där som man kan sitta vid och bara snacka med kompisar och beställa in snacks eller läsk eller något. Det finns bord under klubbhuset som fortfarande är utomhus och det är många ungdomar som sitter där. Det finns Det tar ungefär 15 minuter att gå till klubbhuset från mig men tar 5 min att åka dit med golfbilen. Jag går aldrig dit, tar alltid golfbilen. Det är inte alla av mina kompisar som har golfbil, nästan bara jag och en till, som jag umgås med, det är ju mycket bekvämare. 
Alla kompisar ¨samlas¨ alltid på klubbhuset och sen brukar man stanna där och bara snacka, beställa mat från restuarangen eller något sånt, vi bara chillar helt enkelt!! Det blir ofta så att man är runt om klubbhuset, antingen på golfbanan vid någon bänk eller sitter utanför klubbhuset på gräset. Ibland blir det så att man åker någonannan stans i området, där det finns bänkar och så!! Ofta sitter man bara och snackar, lyssnar på musik och umgås!! Det kanske inte låter så kul men det är oftast väldigt roligt, alla är så härliga och schysta här så deblir väldigt kul!!  Alla är alltid ute på kvällarna så det blir ofta att man träffar många människor när man är runtom i området!! 
Där dom bruna stolparna är det alltid många ungdomar som sitter, ovanför är restuarangen och baren!! Så på klubbhuset har jag spenderat många timmar!!

Bild över området, kortet är på min utsikt från min balkong!! 
 

mormor & morfar

Kategori: i afrika

OM ungefär en timme ska jag och mamma åka iväg och hämta mormor och morfar på flygplatsen, det ska bli så kul att dom kommer hit, saknar dom jätte mycket och ska bli kul att dom får se hur vi har det här!! Det blir nog mest att slappa och visa dom runt hur vi har det nu när dom är här, jag tror det blir en sväng till någon safari också så dom får se det med!!! Igår hade vi gäster, men vid halv tio gick jag ut till kompisar och bara chillade, det var roligt!! Vi har alltid så kul här på kvällarna!! 
Kram på er!!

biking tour

Kategori: i afrika

Vi började dagen med att åka till Gold Reef City. Vi åkte en hur läskig karusell som helst, trodde jag skulle dö, fast det var enormt kul!! Johannesburg är känt för att ha mycket gruvararbetare så vi åkte ner 225 meter i marken och hade en guidad tur där nere bland allt guld haha, det var intressant!! 
Sedan åkte vi till Soweto (syd afrikas största kåkstad, kåkstad=sista bilden) och cyklade omkring där med en guide och det var riktigt intressant, man kan inte fatta att folk bor så...det är så stor skillnad mot Sverige och även där jag bor nu!! 
 

bilder från Sun City

Kategori: i afrika

hemma från sun city

Kategori: i afrika

Hej på er!!
Igår kväll vid sju kom jag och familjen hem från Sun City, vi hann med två golfrundor, sol, och safari! Safarin  var väldigt roligt eftersom vi såg en hel hel lejon, jag ska ladda över bilderna på datan och sen får ni se dom!! Jag har fått extra färg på hela kroppen efter några timmar i solstolen, känner mig äntligen solbränd haha!! 
Idag har jag och mamma varit på en shopping mall här i närgeten och fick med mig ett par skor och en tröja, vi fixade även min iphone så nu är jag allt igång och ska snart börja lägga över bilder, musik, appar, kontakter och allt vad man nu behöver!! ÅHHH VAD GLAD JAG ÄR!!!!!!! 
 

Safari

Kategori: i afrika

Vaknade halv fem i morse för att vi skulle på safari, en väldigt bra tur och vi såg väldigt många lejon, ca 10 stycken!! Jag är så trött nu att jag håller på att svimma, eller rättare sagt somna i bilen. Nu ska vi till Sun City igen, och där ska grabbarna spela golf och jag och mamma ska antagligen följa med eftersom det är rätt molnigt idag och det är inte väder för att sola och bada!!
Kram

Sun City

Kategori: i afrika

Imorgon drar familjen till Sun City, det kallas Syd Afrikas Las Vegas, det är konstgjorda stränder, massa festande för ungdomar, ja verkligen ett paradis, det finns två golfbanor där också så Jesper, Andreas och pappa ska spela på båda banorna och jag och mamma ska antagligen gå med en bana och resten av tiden ska vi nog ligga vid stranden och njuta!! Vi ska också på safari så Jepser och Andreas får se det innan dom åker, det är väldigt nära så det kommer säkert bli bra!! Det tar ca 2 timmar att åka dit och vi ska vara kvar tills på torsdag eftermiddag. 

juldagen

Kategori: i afrika

Igår var en väldigt lyckad jul afton. Vi var 8 personer som firade tillsammans hemma hos oss och det var en väldigt rolig dag, vi åt en lliten förätt vid 5 som bestod av köttbullar, prinskorvar, lax, potatis, sill, knäckebröd och annan svensk mat. Efter det blev det glögg och pepparkakor och lussebullar, och samtidigt spelade vi kubb, det var väldigt roligt eftersom det var längesen jag spelade det!! Efter kubben kom tomten på besök och det var väldigt kul, så då var det julklappsöppning, den bästa julklappen var självklart iPhone 5 som jag har väntat efter i två år och nu är den äntligen min, allt är stängt idag eftersom det är julafton här idag och det är inte samma sim kort som i iPhone 4s så jag måste vänta tills imorgon för att få nytt sim kort. Sedan vid nio/halv-tio igår kväll åt vi oxfilé som var hur god som helst, och efterrätten bestod av Pavlova, åh va gott det var!!! Det var en väldigt lyckad julafton även fast det inte känns som jul ett dugg.
KRAM
 
 

min julafton i bilder

Kategori: i afrika

 
 

God Jul

Kategori: i afrika

God Jul från Afrika allihopa!!! Hoppas ni får en underbar dag!!

23 december

Kategori: i afrika

Kan tänka mig att detta var för ganska exakt ett år sedan! Min kära canada goose jacka, kan väll inte dirket säga att jag saknar den men måste erkänna att den är väldigt gosig att krypa upp i när det är den värsta snö stormen!! 
Om jag hade varit i Sverige nu så hade jag säkert suttit hemma och mölat i mig julgodis och pepparkakor, lussekatter och allt vad man nu äter!!
Idag vaknade jag av väckarklockan kvart över tio och sen dess har jag varit på gymmet, ätit, städat mitt rum och lyssnat på musik!! 
Ha en bra dag!!

dan före doppardan

Kategori: i afrika

nu är det dan före doppardan och jag har ingen jul känsla alls...ganska hemskt..kan inte fatta att det är jul och jag lever i 30 graders sol varje dag och att det snart är 2013 är helt sjukt!!
imorgon ska vi till sandton och shoppa lite julklappar tror jag...jesper o andreas ville dit och då kan ju jag passa på att handla lite också!!
Kram

fakta

Kategori: i afrika

  • trivs bättre i syd afrika än i sverige
  • tycker att människorna här är så mycket snällare än i sverige
  • det jag saknar mest just nu är fotboll...
  • har tänkt mycket på min hund på senaste tiden, jag saknar honom så mycket att jag snart dör
  • jag saknar mitt rosa hår så sjukt mycket
  • jag har blivit beroende av twitter och weheartit
  • jag har helt bytt musik smak, lyssnar bara på rap och house musik nu
  • min favorit rappare är drake 
  • jag längtar tills jag blir 16 
 
 

chill

Kategori: i afrika

Jag kom hem för ett tag sedan, har bara chillat med några kompisar, det var rätt kul, allltid gött att bara snacka och chilla!! 
Innan det var jag på middag hos Roger och Bodil och åt tacos, det var väldigt gott måste jag säga, andra gången sen jag flyttade hit, åh det är så gooootttt!! 
Imorgon ska vi till några gäster och grilla från eftermiddagen hela kvällen tror jag, riktig syd afrikansk braii, ska bli väldigt gott!! Ska iaf träna innan, det vet jag!! 
 
Kram, god natt 

träna eller golf

Kategori: i afrika

Idag är jag på väldigt bra humös faktiskt, antingen ska jag åka till gymmet eller så ska jag spela golf...väldigt svårt att välja faktiskt, tror det blir golf eftersom jag ska verkligen försöka att bli bättre på det så jag kan spela med Jesper eller pappa, det är otroligt bra väder idag så man bli automatiskt på väldigt bra humör!!
 

Sol

Kategori: i afrika

Jag ligger och solar så gott här i 30 grader och njuter att det är vinter lov och på måndag är det jul afton!! Kan inte fatta hur snabbt det har gått sedan jag flyttade hit...helt sjukt!!!

golf

Kategori: i afrika

Imorse åkte Jesper, mamma och jag och spelade golf klockan halv tio till driving rangen i ca 1 timme och sen följde vi med när pappa och Jesper spelade golf, bara dem första nio dock men det var kul! Har legat och solat en stund tills det började små dugga och då kände jag inte för att ligga där mer...
Ska på middag ikväll med familjen och massa mer människor...ska bli gott eftersom det är på en väldigt god kött restuarang!!
 
 

bio

Kategori: i afrika

Klockan 5 åkte familjen och kollade på Skyfall här i närheten på en bio salong, har hört att den var väldigt bra och det stämde mycket bra, otroligt bra film. Efter det satte jag mig direkt och kollade på The Dictator, vilken film asså....väldigt rolig och kan väll säga att det är mi humor. 
Är inte så trött än då jag vaknade 12 så jag ska antagligen kolla på en till film innan jag går och lägger mig, blir kanske någon av Step Up filmerna...får se!! 
God natt i alla fall 

igår

Kategori: i afrika

Just nu känner jag för att spela fotboll, men för att regnet öser ner kan jag inte det. Efter detta är över, tar kanske 30 min till då ska jag allt spela lite fotboll för mig själv. 
Igår spelade Jesper och pappa golf och då gick ju jag och mamma med och kollade, efter det chillade jag ett tag och efter maten gick jag ut med några kompisar och vi bara hängde på klubbhuset och hade kul!!
KRam
 

jeeeeesper

Kategori: i afrika

MIN BROR ÄR HEMMA!! åh va skönt det är!! 
Jesper kom hit igår kväll vid ca 11 och idag spelade pappa och jesper golf så jag och mamma gick med och kollade, det var kul och jag blir allt lite sugen att spela golf. 
Ikväll ska vi äta grillat (som vanligt haha) och det ska bli väldigt gott och extra kul med en middag med hela familjen. 
Det har varit helt fantastiskt väder idag, runt 30 grader och lite blåsigt så det inte blir alldeles för varmt när man går omkring!! 
 
Ha en bra dag!!

Halsband

Kategori: i afrika

Gjorde klart detta halsband idag, blev riktigt nöjd med det och kommer nog bli en favorit hos mig!!

lucia

Kategori: i afrika

Igår var vi på svenska ambassaden och firade lucia med lussekatter, glögg, pepparkakor och luciatåg, det var kul och väldigt gott med svensk glögg och papparkakor!! Lite läskigt var det allt med ljus i håret och fick lite stearin i håret men det gick bra att tvätta ur!!!! 
 

svar

Kategori: i afrika

Hur lång tid tog det för dig att få kompisar ungefär? Har du känt dig ensam och vill åka hem och sånt? Hur gick det till att få kompisar typ? Haha lite konstigt fråga men gick du liksom fram och började prata med några eller hur gjorde du?
 
Första dagarna var alla väldigt välkommnande och man fick bra bemötande men sen började alla vara med sina gamla kompisar igen och det blev svårare ett tag. Det blev att man va med dom som man hade lektioner ihop med, jag har väll alltid haft kompisar här men man var lite ensam ett tag och det blev att alla gamla kompisarna var med varandra. Om jag ska tänka tillbaka nu tog det ca 3 månader innan jag blev riktigt bra kompis med några, innann dess var jag aldrig med några kompisar på helger och så men nu är det nästan så att jag inte har tid att umgås med alla för jag har så många kompisar som man hänger med. Men sen när man hittar någon som man passar ihop blir det att man umgås med dens kompisar med så det blir lättare och lättare. 
Det är väldigt många här som är ovänner och jag har massa kompisar som är jätte ovän med mina andra kompisar.., det är konstigt för när jag kom hit så var dom bästa vänner. Jag orkar inte bry mig om det utan är kompis med alla nu och har klart för mig att jag inte ska lägga mig i det för det är många som har massa drama. FOlk sa till mig att det skulle ta ca 3 månader för mig att riktigt komma in i allt och jag månste säga att det stämmer så sjukt mycket, efter det hade gått 1-2 månader kände jag mig sådär och det var helt okej men i oktober/november kände jag verkligen att allt la sig på plats och det känns hur bra som helst nu. Man måste ge det minst 3-4 månader tror jag innan man kan säga om man gillar det eller inte, jaa det har varit lite tufft och jag trodde att det skulle vara så som det var den första månaden föralltid men det är verkligen snälla människor som vill skaffa nya kompisar. 
Jag går på en internationell skola och dom är vana vid att nya människor åker iväg och kommer, det är 3 i nian nu som lämnar, jätte sorgligt för det är väldigt bra kompisar som lämnar men det är en sak som alla lärt mig här, alla lämnar och nya kommer, kanske kommer det några nya klasskamrater till oss nu efter jul. 
Jag måste erkänna, lite jobbigt på ett sätt...jag gillar det mer här i syd afrika än vad jag gillar sverige. Självklart saknar jag alla mina kompisar men jag känner verkligen att jag trivs här och njuter verkligen av att bo såhär. 
Fumika (till vänster) lämnar oss nu och drar vidare och flyttar till Dubai, kommer sakna henne!!

lucia

Kategori: i afrika

Om några timmar är det jag som står där och har ljus i håret och ska vara lucia. Vi ska till ambassaden ikväll och fira lucia, luciatåg och allt var det handlar om!! Hoppas att det finns pepparkakor, lussebullar och julskum!!
 

historia och engelska klart

Kategori: i afrika

Nu har jag gjort 3 av 5 exams, puuuuuh vad mycket jag har skrivit idag, 13 st A4 sidor har jag räknat att jag skrev totlat...., rätt sjukt faktiskt!! 
Nu sitter jag ute i solen och ska försöka få lite mer färg...sen ska jag plugga till Hälsa och matte, kommer bli rätt svårt tror jag...men inte alls mycket att skriva om man jämför med idag..
Kram
 

senaste dagarna

Kategori: i afrika

hhahhahaha detta var första doppet i poolen, det var i förrgår...fattar inte att jag inte baday förrens nu, det börjar bli riktigt varmt nu, mellan 24-26 grader!! Vi har ävem satt upp volleyboll nät så jag spelade match mot pappa igår...det var väldigt kul, älskar ju att bada!!
 här är det plugg till exams som gäller, har aldrig pluggat såhär mycket på en helg förut....

matte

Kategori: i afrika

Jag ska precis börja plugga matte, har gjort klart, engelskan och historian så nu pluggar jag bara för att inte behöva göra allt imorgon :)
Matten kommer bli rätt svår tror jag, fast har ganska bra koll på det, bara vissa saker som inte sitter i hjärnan..bara att pluggggaa
 
kram

plugg och mer plugg

Kategori: i afrika

Denna helg har bara bestått av plugg, i alla fall känns det som det. Jag har pluggat i ngra timmar redan idag och igår bestog det nog av ca 6-7 timmar plugg inför exams. Har inte klarat av att plugga hela dagarna så har varit med kompisar på kvällarna, så denna helg var inte helt bortkastad i alla fall!! Imorgon är det engelska och historia exams, det är den dagen jag har fruktat mest av alla, det kommer bli hemkt, det är dock bra att vi slutar klockan 1 så då får vi gå hem, men då gäller det mer plugg för matte och hälsa..
Hoppas ni har en plugg fri helg!!
 

Historia

Kategori: i afrika

Dessa texter som jag läser i historian till exams är inte alls lätta kan jag säga....det finns så många ord som är svåra och därför fattar man inte riktigt innehållet i dom, men jag tror det löser sig till på måndag!!
Ha en bra måndag!!

Jul mys

Kategori: i afrika

Finns inte pepparkakor eller lussebullar här så får bli vatten melon istället, funkar lika bra det!!
Jag och mamma ska dock baka massa gott, pepparkakor, lussebullar, kanelbullar och köttbullar så vi kan ha en riktig jul!!
Det finns heller ingen mossa så får bli tomtar på snö istället!!

homecoming

Kategori: i afrika