south africa

Hej, jag bor i Johannesburg och pluggar på en internationell skola, jag flyttade hit i Augusti. Jag lever livet med många nya härliga kompisar, följ mitt liv som innehåller fester, kompisar, skola, fotboll och massa mer

onepiece

Kategori: i afrika

Hade varit så skönt att gosa ner mig i denna och bara frysa ett tag..hahaha, jag saknar att inte kunna ha på mig den, hade jag haft på mig den fem minuter här hade jag börjat svettats ju..
Jag har gjort en hel del historia läxa men har även kemi prov imorgon som jag inte pluggat till, det kommer vara jätte svårt.....åh jag måste verkligen börja nu!!
Imorgon kommer vi få en hel del material inför exams, antingen ett papper som man måste kunna allt som står på eller massa texter som måste läsas innan exams. Det börjar bli stressigt!!
Kram
 

lördag

Kategori: i afrika

Nu har jag fixat lite med min klänning, den var lite för urriingad så nu är det löst, är så nöjd med den så det är inte klokt!!!! 
Jag mätte mig förut eftersom jag ville veta hur lång jag blev i dom....1.78 hahahah har aldrig kännt mig så lång, kanske för att jag aldrig varit så lång heller...heheh
Planerna för lördag är att vi är några kompisar som ska göra oss i ordning tilsammans hemma hos mig, så dom kommer runt 3-4, homecoming börjar klockan åtta och håller på till elva!! Sen ska två kompisar sova över här men innan vi ska sova ska vi vara med massa andra kompisar!! Kommer bli en sjukt rolig kväll!!

150

Kategori: i afrika

Hej!!
Jag har spelat basket idag, det gick rätt bra, min tränare är hur tuff som helst!! Men jag har beställt riktiga basketskor nu i alla fall så nu hoppas jag att min ankel kommer bli bättre och att det inte kommer vara lika lätt att trampa snett. Båda gör faktiskt ont och jag tejpar dom till varje träning. 
Imorgon har vi ett test i engelskan med 150 olika ord, vi har haft 10 ord varje vecka sedan i början av terminen och nu är det dags för ett prov på alla orden...kommer bli svårt, vi måste också veta vilken ordklass det är, ussssschhh
 
kram på er
 

fotona by me

Kategori: i afrika

kudusar
 
zebrisar
impalisar
giraffisar

black leopard camp

Kategori: i afrika

 
Hejsan!!
Jag har inte haft någon service på mobilen så jag har fått använda pappas telefon när jag ville ha internet...så jag har inte kunnat uppdatera. Jag har haft en bra resa till Black Leopard Camp, det tog ca 4 timmar att åka dit och var en aning segt, vi har varit på 3 turer ut i naturen, igår åkte vi ut vid 10 och sen vid 2 tog vi en paus och grillade mitt i skogen, vi hörde leoparderna inte så långt ifrån, en aning läskigt faktiskt!! Vi har sett en del djur, massa zebror, impalor, kudu's, waterbok's, giraffer och gnu'er och lite mer, det var lite tråkigt att det inte fanns mer av dom big five djuren men det var okej!! 
Kram på er

Safari

Kategori: i afrika

Hej, jag ska åka snart mot safari stället. Jag har en del läxor att göra så måste göra dom där borta för kommer inte hem förrän söndag....sen är det en hel vecka med bara massa plugg, exams är snart här och det kommer bli tufft!!!!!
Hoppas ni får en bra dag!!

ridning

Kategori: i afrika

Jag har precis varit och ridit, har provat en ny häst idag, det var den svåraste hästen jag någonsin ridit på och den var så stark och den ville inte stanna efter varje hinder och hästen skena runt med mig i flera varv innan jag hittade min stigbygel och kunde använda alla mina arm muskler och stanna, men det var kul!! Ni vill inte ens veta hur svettig jag var...ush och fy och blää
 
kram

safari

Kategori: i afrika

 
senaste gången jag var på safari
Imorgon ska vi åka på safari, det tar ca 3 timmar att åka dit och detta ställe är känt för att dom har mycket leopader så det ska väll bli kul!! är dock inte så sugen att åka på safari för alla kompisar har planerat massa saker så hade hellre stannat hemma men det blir väll kul ändå hoppas jag!!
 

helgen

Kategori: i afrika

HEEJ!!
Denna helgen var en av dom roligaste helgerna i mitt liv skulle jag tro, det var sjukt kul och jag var så trött igår att jag trodde jag skulle svimma...det var dock så värt!!
I fredags såg vi först på breaking dawn, bästa filmen!!!!!!!!!!! Sen tog vi golfbilen till klubbhuset och hängde där en stund, sen gick vi till ens hus och bara chillade och hade kul!!!! 3 tjejer sov över hos oss i fredags och i lördags hämgde vi med massa kompisar vid klubbhuset och badade i ens pool, tror vi var ca 10 pers, på kvällen åkte mina kompisar hem och då gick jag till Dillans hus och hängde där med massa killar, dom firade divali (indiskt) och det var en helt sjukt rolig kväll och mot slutet så dansade vi med alla vuxna och Dillan var DJ och det var bara en sjukt rolig kväll!!
 
Imorgon är det sista dagen i skolan för denna vecka och sen är det ledigt för Thanksgiving och nästa vecka är det en full vecka och veckan därefter är det ¨deadweek¨ med bara massa repetition för exams som börjar 7e december!!!!
 

homecoming

Kategori: i afrika

 
 

breaking dawn

Kategori: i afrika

breaking dawn var så bra att jag inte vet vad jag ska ta mig till, ja började gråta, det var så sorgligt att den är slut. Slutet är dock så fint att man bara vill gråta!! 
Igår efter filmen åkte vi till klubbhuset och bara chillade och tog det lugnt!!
Jag ska snart till Dillan och bara chilla och kolla på film!!!
ha en bra kväll

peppning på hög nivå

Kategori: i afrika

china

Kategori: i afrika

Hej!!
Jag kom hem för en timme sedan och sen dess har jag bara chillat. Ska sätta igång med kemiläxan snart och även engelskan. 
Imorgon ska jag och mamma åka till China Town, var ju där för några veckor sedan som ni kanske kommer ihåg? Jag ska köpa lite saker som jag behöver och man kan lika gärna åka dit och köpa det för det är så otroligt billigt fast även för att jag inte vet var man kan köpa det någon annan stans heller...:p 
Jag kom på det igår att jag inte har visat bilder på mitt hus än va? inomhus...? ska ta och fota det nu faktiskt!! Vi är i största del klara nu, bara en sak kvar typ, men den orkar jag inte vänta på...
Kram

wooop woopp

Kategori: i afrika

7-manna

Kategori: i afrika

Tänkte svara på en fråga som jag fick om fotbollen, vi spelade 7-manna, nästan hela säsongen spelade vi 6-manna men dom ändrade reglerna till 7-manna som är mer vanligare i europa. Hade aldrig varit med om 6-manna innan jag kom hit och då spelade vi med 2 backar, 2 mitt och en topp, så med 7 manna är det en till mitt. Både killarna och tjejerna spelade 7-manna. 
I skolan har vi tre perioder med sporter, den som precis har varit, från augusti-november och den som precis har börjat håller på från november-mars och alltså ISSEA tuneringen i basketboll är i slutet av februari. Och den sista perioden börjaar i mars-maj tills vi slutar den 31 maj. Då är det den andra fotbollssäsongen som börjar, fast då spelar vi 11-manna och har ingen ISSEA tunering men vanlig serie som vi kommer spela ett antal matcher. Komemer också vara en 6-manna tunering som tydligen är rätt stor på våran skola tror jag. 

basket

Kategori: i afrika

Hej, internet är tillbaka och jag ska se till att det blir lite mer bloggning än vad det har varit dom senaste veckorna..
Jag har idag varit på basketboll try-outs, wooooooooha va tufft det är, jag är ända ganska van med att springa men man blir helt slut när man springer runt på planen hela tiden och det blir inte bättre när dom gör så vi springer extra. Men det är ganska kul, det går helt okej, tror inte jag kommer med till det bästa laget dock, men ska självklart inte ge upp, jag är inte hel kass, även fast jag aldrig har spelat innan och massa 11/12:or har spelat mååånga år så det är en del bra spelare. 
Jag har en del läxor att göra, ska sätta mig med engelska läxan nu och göra en bit på den och sen ska vi äta afrikana, har inte ätit det sen vi kom hit, det ska bli så gott!! 
Kram

saknar er

Kategori: i afrika

partyy

Kategori: i afrika

God morgon på er
Jag är just nu hos Hanna, vaknade för en timme sedan, fattar inte varför för jag somnade rätt sent igår. Det var hur kul som helst igår iaf, roligaste dagen på länge måse jag erkänna!! Vi kom till Dillan runt 2 och började bada på en gång och tror det blev ca 40-45 pers tillslut, vi dansade och badade hela tiden och det var jätte kul!! Runt 8 gick vi till klubbhuset, tror vi var ca 20 pers och bara chillade, det var schyst!!
Idag måste jag göra lite läxor och vid 5 ska jag åka hemmåt tror jag, mamma & pappa kommer hem då!!
Kram

Skolan

Kategori: i afrika

Sitter fortfarande i skolan och väntar på Hanna som är med i hairspray pjäsen och jag har precis kollat på hela pjäsen, vi har precis ätit pizza och om ca 40 min ska vi hem till Hanna och sen sova för jag är trött, imorgon ska vi till dillan's fest vid 13 och hem till mig innan tror jag!!
Kram, ha en bra fredag!!

helg

Kategori: i afrika

HEJSAN, vi har fortfarande inte fixat internet men jag ska berätta lite vad jag tänker göra i helgen, mamma och pappa åker till cape town imorgon och jag ska sova hos en kompis imorgon kväll och även på lördag kväll, imorgon ska vi nog bara chilla och ta det lugnt, hela lördag ska vi på pool party, kommer bli galet kul om det är bra väder, det börjar ca 13 och pågår hela dagen till kanske 10 och sen åker vi hem till henne igen och bara har kul antar jag!! Mamma och pappa kommer hem på söndag och då har jag en del läxor att göra så det måste jag ha tid för...
Denna vecka har gått bra och rätt snabbt, även fast jag är väldigt trött idag även fast jag gick och la mig 9 igår..antar att det är helgen som har kommit ikapp...
kram på er

julia älskling

Kategori: i afrika

HOPPAS DU MÅR BRA OCH ATT DU SNART KAN SOLA IGEN JULIA, SAKNAR DIG ÄLSKLING 

vad jag håller på med

Kategori: i afrika

Hej, internet funkar inte här hemma, det har krånglat i några dagar, så när vi fixar det ska jag absoult börja blogga bra igen, ledsen för detta!!
Mitt liv rullar på som vanligt, mycket i skolan, många läxor varje dag, saknar fotbollen redan som en galning, ska på try-out för basketlaget på torsdag, ska på fest på lördag, ja det är som det brukar vara helt enkelt...
Hörs snart igen

home sweet home

Kategori: i afrika

Efter en händelserik av massa roliga saker är jag äntligen hemma och ligger i min säng med musik i mina öron och bara njuter av att jag har fått göra detta, det var väldigt roligt och festen igår var väll en av dom sakerna som var roligast!! Fotbollen gick inte som vi förväntat oss och vi slutade 6:a, vi var alldeles för kaxiga tror jag och vi passade inte till varandra som vi vet att vi kan...jajaj jag antar att det var bra att vi hade kul!!!

beskrivning av sharkdiving

Kategori: i afrika

Först av allt så när vi kom fram till haj stället så gjorde dom en genomgång om hur allt ska gå till och visade hur man skulle stå i buren och allt praktiskt!!
När vi kom ombord på båten så tog det ungefär 10 minuter ut till stället där hajarna höll till, det var skrämmande för det var inte alls långt ut från stranden..skulle aldrig bada där...det är därför jag alltid varit rädd för att bada för jag vet att hajarna är så nära stranden...
När vi hade hittat hajarna så la dom ner buren och sa att 8 människor skulle byta om till våtdräkter, jag och pappa ville vänta ett tag men sen blev det tillslut att jag och pappa blev i första omgången ändå, så vi bytte om till dom kalla våtdräkterna och jag hann inte ens tänka utan man bara hoppade i, dom sa bara hoppa i och vipps var jag nere i det 14 grader kalla vattnet, kylan tänkte man inte ens på förtsa gången utan våtdräkten hjälpte väldigt mycket!! Dom gjorde i ordning tonfisk huvuden som dom kastade ner i vattnet och vipps kom hajarna, det var runt 2-4 hajar som cirkulerade runt båten hela tiden och vissa stunder försvann dom så då fick man bara vänta några minuter men sen kom dom igen och killarna uppe på båten lurade hajarna så nära buren som möjligt och några gånger var dom så nära att man kunde röra på hajarna. 
Efter ca 25 minuter var det några andra som skulle ner så då hade vi sett många hajar!! 
Efter vår tur satt vi och kolla i båten uppe i från och man ser väldigt bra där med, man ser hajarna klart och tydligt och hur nära dom verkligen är. Vi åt lite och sen var det dags igen, ner i buren för andra gången, och ojjjjj va kallt det var, myyyyycket kallare andra gången och jag började frysa på en gång, men när hajarna dök upp glömde man av det och bara fokoserade på allt sppännande!!!!
Man kunde gå ner en tredje gång men jag frös så mycket och hade sett en hel del hajar på nära håll så jag tyckte allt att det räckte!! När alla hade gjort så många gånger man ville och tills alla var nöjda åkte vi till en bukt och kollade efter valar, och vi var riktigt nära två stooooora valar, helt fantastiska djur och hur stora som helst!! Detta var haj turen, är så glad att jag gjorde det även fast jag är livrädd för hajar och att jag överkom min rädsla!! Extra plus var att se valar, såg även massa valar idag när vi åkte till en speciell plats för att se valar och det var en unge som lekte i havet och hoppade upp ur vattnet och slängde sig, jätte gulligt!!

issea

Kategori: i afrika

Från vänster: Tay, Leah, Rea, Fify, Coach Rey
Under raden från vänster: Maya, Sanyu, Cara, Tess & jag
Idag böjar tuneringen här i Zimbabwe och vi kommer spela 2 matcher idag och 3 imorgon i gruppspelet och sen får vi se hur det går, men vi satsar på att komma så långt som möljigt i denna tunering och folk tror vi har chans att vinna den så jag känner pressen för att prestera bra men vi får se hur det går helt enkelt!! 
Vi är ett bra lag med as bra försvar där vi har vår kapten i mitten som tar allt så det känns bra att ha henne där så jag kan slappna av för jag får alltid sådan instinkt att försvara målet...Vi har också bra strikers så jag tror vi kan göra detta!!
Let's go Eagles!!!!!!!!