south africa

Hej, jag bor i Johannesburg och pluggar på en internationell skola, jag flyttade hit i Augusti. Jag lever livet med många nya härliga kompisar, följ mitt liv som innehåller fester, kompisar, skola, fotboll och massa mer

detaljer

Kategori: i afrika

 

Jakob

Kategori: i afrika

hej på er!!
Jag väcktes klockan åtta idag för vi skulle dra till Waylandts och spana in rean, mamma köote en del igår men vi skulle dit och kolla om det fanna lite mer fina saker, det fanns bara små saker som tvättkorgar och sånt men lite mer inredningsprylar finns det allt i vårat hem efter denna helgen!!
Just nu har jag tagit en liten paus nu för jag orkar verkligen inte göra engelska läxan för jag tror den är otroligt jobbig och jag fattar inte vad man ska göra... så jag smsar med Jakob just nu, åhh vad jag saknar honom, vill hem och träffa alla nu på en gång...

gäster

Kategori: i afrika

Snart kommer Roger & Bodil och Patrik & Kajsa & deras son (Kajsa och hennes son Carl kommer flytta hit i december men dom är här på semester för att leta hus) för vi ska äta födelsedags middag för mamma, mamma har gjort en väldigt god sallad och sen ska vi grilla kött till det. Vi har också köpt en tårta till efterrätt som ser enormt god ut. 
Ha en bra lördags kväll!!

grattis mamma

Kategori: i afrika

Idag fyller min underbara mamma år, GRATTIS MAMMA
Vi firade henne imorse och hon fick en jäääääätte sin väska av pappa, åh hahah jag är avundsjuk..
Av mig och jesper fick hon en spa-behandling/massage här i närheten på ett jätte fint ställe!!
GRATTIS IGEN MAMMA

bra humör

Kategori: i afrika

Hej fina människor
Är på jätte bra humör idag för inte så mycket alls, jätte skönt!!
Jag och mamma har fixat en del med mitt rum och med badrummet, hängt upp lite saker, tavlor mm.
Just nu sitter jag i min schäslong med öppna altan dörrar och ser ut över utsikten och det härliga väder, dom senaste dagarna har det varit 30 grader och till och med över och strålande sol, älskar det. Jag ska ut och sätta mig i solen en stund och få ännu lite mer färg, jag börjar allt bli lite brun nu, känns skönt!!
 
hoppas ni får en bra lördag

indiskt

Kategori: i afrika

älskar detta kort på fina sara & jag
Jag är hemma efter en 30 min lång springtur, haha jag kom på när jag var ute och sprang att jag kommer nog träffa folk jag känner haha och självklart hade jag rätt!!!!!
Vi har beställt indisk mat som mamma ska åka och hämta nu, älskar den indsiska restaurangen här, vi har ärir där minst 5 ggr och vi har beställt naan bröd så jag ser verkligen fram emot middagen!!
Ha en bra fredags kväll!!
 

hemma

Kategori: i afrika

Jag saknar mitt hår riktigt mycket...
Hej på er!!
Jag har bara tagit det lugnt ett tag nu och kollat på film. Jag ska ut och springa nu så jag inte bara sitter inne hela kvällen, känner att det är dags för att bli lite nyttigare haha, man blir så frästad i skolan av allt man kan köpa i kiosken och av allt som alla går och mumsar på så jag får gå ut och springa lite hahaha...
Har sagt det flera dagar att jag ska ut och springa men det har aldrig blivit av för jag är så trött efter skolan men idag ska det bli av, jag uppdaterar efter spring turen!!
ha det bra sålänge!!

God moron!!

Kategori: i afrika

God morgon!!
Jag har gympa första lektionen så jag sitter här i mjukisbyxor och funderar om jag ska ha dom hela dagen, jag ser ut som skit idag också men jag orkar inte bry mig jag är så trött, hoppas ni får en bra fredag!!

fantastiskt

Kategori: i afrika

Jag sitter fortfarande här ute och det är fortfarande helt underbart, 30 grader och hur behagligt som helst!!
Det går ganska bra med läxorna men när telefonen ligger brevid och plingar till kan man inte låta bli att smsa tillbaka hahah, egentligen ska den ligga uppe på mitt rum när jag pluggar för annars är den alldeles för frestande!!
 
Hur är vädret i sverige? Är det riktigt höst väder eller är det fortfarande helt okej? Det är sjukt att det snart är oktober, för då är det ju bara lite mer än två månader till jul och nyår!! SJUKT!!

ute

Kategori: i afrika

Hejsan!!
Jag sitter ute på balkongen och gör läxor, dte är verkligen jätte härligt att sitta här ute för det är perfekt varmt, det var 33 grader när mamma hämtade mig från skolan, jag har varit alldeles för varm idag. Om man ska ha jeans på sig får man se till att bara ha en t-shirt på sig så man inte svättas ihjäl av den 30 graders varma hättan!!
Jag är verkligen jättte trött av ingen anledning alls, det är skönt att det var en kort vecka så det känns bra att det är fredag imorgon, Tyvärr är dom flesta i skolan med i en sak som heter JOMUN (collage förberedande) och därför är dom borta hela helgen så jag kommer ha en ganska tråkig helg haha, och i skolan imorgon kommer det vara jag och kanske 5 tjejer till för alla andra är med i JOMUN så vi kommer vara helt ensamma imorgon hahha....
 
Jag har egentligen inte så mycket läxor till imorgon men jag har suttit med matten som ska vara klart på måndag, men till på tisdag har jag jätte mycket att göra, två paragrapher och en del annat så jag kan lika gärna göra det nu !!
 
kram

Glada nyheter

Kategori: i afrika

Jag kom med till ISSEA laget, det är alltså dom 10 bästa spelarna i skolan, jag är sååå glad!!!!
Så i november bär det av till Zimbabwe med 9 andra tjejer för att spela 6-manna cup, kommer bli så sjukt kul:D jag är så glad!!!!!

Chill

Kategori: i afrika

Hej på er!!
Jag har bara varit hemma sedan jag slutade skolan 14.50 och har gjort några läxor och bara chillat!!
När jag kom hem hade mamma hämtat mitt nattduksbord som jag köpte på en affär som heter Waylands och jag är så sjukt nöjd med den, den är verkligen cool!!
Nu är det bara ett så kallad sängbord som jag ska ha innanför sängen (ni kommer se när jag visar bilder) sen ska bara några tavlor hängas upp och några hyllor ska upp och ett överkast till sängen ska inför skaffas, jag lovar att visa bilder till helgen, ska bara inte glömma av att ta fram systemkameran när det är ljust och fint ute!!
 
Kram :))

ridning

Kategori: i afrika

Bodil kom förbi för en stund sedan och berättade att hon har beställt rid tid för mig nästa onsdag, jag har inte ridit sedan juni och är hur taggad som helst, ska verkligen bli kul :D 
Det blir hopp lektion och bodil sa att jag kommer hoppa mellan 90-110 så det blir jätte kul men lite nervöst för det var så länge sedan jag hoppade!!
Åh vad jag ser fram emot det!!

god morgon

Kategori: i afrika

Gor morgon
Jag ligger i soffan och kollar på fotboll, har precis ätit frukost och ska snart ta en dusch så jag känner mig lite fräschare.
Jag mår tyvärr inte så jätte bra, jag har hostat hela natten och är förkyld, min hals gör ont så jag ska bara ta och vila, jag måste göra en del läxor också, engelska essayn till imorgon och några matte tal. Mamma och pappa är ocg vandrar, jag ville inte följa med eftersom jag är halvsjuk och mitt knä gör en aning ont...så jag är ensam hemma men det är rätt skönt!!
 
kram på er 
 

Eagles

Kategori: i afrika

Efter att ha förlorat den sista gruppmatchen imorse klockan halv åtta så taggade vi om till kvartsfinalen som var ett tag efter, den vann vi med 6-0 och det behövdes verkligen för att få igång oss. Semi-finalen var igång, det var en jävligt dålig domare som dömde (jag säger inte detta för att vi förlora utan han var verkligen dålig) och ett lag som filmade hela tiden, dom spelade absolut inte schyst och vi fick flera skadade så vi hade otur också, dom vann med 2-1 så det var riktigt segt, men vi spelade bra, vi hade otur med domaren och dom spelade bara inte schyst. Men vi är nöjda ändå, vi är top 4 av 24 lag, det är inte dåligt, detta var våra första 11-manna matcher så vi är jätte nöjda!!

typiskt

Kategori: i afrika

Unde turneringen har jag blivit skadad en hel del haha, först har jag trampat snett/fått en spark på foten så min skada för några år sedan har kommit tillbaka typ, så från och med nu tejpar jag foten alltid för det är så mycket skönare och mycket mer stabilt. Igår på tredje matchen så fick jag en armbåge rakt på tinningen så jag ramlade ihop och läkarna kom in på plan och gav mig is men jag fortsatte såklart för jag var ju inte skadad, men jag är svullen nu på ena sidan av huvudet och det gör rätt ont haha..
Igår fick jag ett skrapsår som jag ganska ofta får när jag tacklas och sånt men det var inte så farligt utan det var bara på ytan men idag på matchen blev det rejält uppskrapat och blödde rätt mycket och det har inte torkat än så jag kommer få spela med tejp och plåster på hela mig imorgon hahah för om skrapsåret skulle rivas upp igen kommer det göra jätte ont..

Kvart

Kategori: i afrika

Hej!!
Jag är hemma nu efter dagens match och är väldigt trött och ligger bara här i min schäslong och vilar mig och njuter!!
 
Matcherna har gått väldigt bra, vi har vunnit alla fyra vi har spelat och två av dom vädligt överlägset, som jag skrev en 6-0 och den andra 13-0 och idag spelade vi match klockan 11 efter vi hade firat Tadiwa som fyller år idag, och alltså den tjejen som vi sov hos!!
Imorgon har vi en match kvar i grupp spelet och sen är det kvartsfinal som gäller, eftersom vi vann vår match idag är vi redan klara till kvartsfinalen, det känns skönt, och förhoppningsvis blir det semi och final också!!
 
Kram på er
 

Wooo

Kategori: i afrika

Hej!! Det har gått jätte bra på cupen, idag spelade vi tre matcher, vi vann alla och första matchen gjorde jag 4 mål haha och tredje matchen gjorde jag också 4 mål!!
Imorgon får vi lite sovmorgon, bussen hämtar oss halv tio och vi har bara en match imorgon så det är soft!!
Ha det bra

mycket att göra

Kategori: i afrika

Hej!!
Jag är mentalt helt slut jag har 1 del kvar av engelska uppsatsen men min hjärna är verkligen helt slut, så halv sju är det träning som jag måste gå på för jag klarar inte av att sitta här till klockan nio ikväll utan att ha paus eller röra på mig, för jag känner att jag börjat få huvudvärk!!
Det är extra mycket läxor eftersom jag inte är här hemma imorgon kväll så jag måste göra alla läxor för imorgon och till på fredag på en dag och det är inte lite, engelska uppsats, matte frågor, rätta min historia paragraph och sen skicka in igen, och dessa saker tar minst 1 timme var, och engelskan har jag redan suttit med i två timmar och jag är inte klar än..
Egentligen har jag väll inte tid eller är tillräckligt frisk för att träna då jag halvt sträckte en muskel på gympan men jag måste röra på mig!!
 
kram

st peters tournament

Kategori: i afrika


I helgen ska skollaget spela en 11-manna cup med 24 olika skollag. Den spelas på en skola som heter St Peters som ligger någonstans här i Johannesburg.
Den börjar på fredag så vi som är med får alltså ledigt från skolan den dagen men får stå för läxor och allt dom gått igenom på lektionen, men det kommer så vara värt det!!
Vi ska sova i skolan från torsdag-fredag natt och ska ut och äta middag på en pasta restaurang och vi ska sedan upp klockan halv sex ungefär för matchen börjar åtta på morgonen, vi spelar tre matcher på fredagen och sedan ska vi sova över hos en tjej i laget som fyller år så alla 15 tjejer ska sova hos henne, och då åker vi tillsammans till cupen, men det är bara en match på lördagen så vi får lite ledigt kan man väll säga. På lördag kväll sover vi hemma och bussarna hämtar oss utanför vår grind fem i halv sju på söndag morgon, så då måste vi förbereda oss för minst 1 match, fast vi satsar på finalen såklart. 
Detta kommer bli en sjukt rolig helg fast jag kommer vara väldigt trött på måndag när det är en hel skolvecka framför en utan att få ha haft sovmorgon..hoppas det går bra så är det värt!!
 
 

engelska

Kategori: i afrika

I måndags kväll bröt jag ihop för första gången här, jag klarade inte det!! Det var så otroligt svårt med engelska läxan att jag inte klarade av det. Jag hade suttit med det i mer än 1 timme och samtidigt som jag höll på att somna, och insåg att jag inte ens gjort 1/4 av läxan som skulle vara inne dagen efter, men nu har jag kommit in i det lite bättre och vet iaf vad jag ska göra, men resan fortsätter, imorgon (torsdag) ska den vara inne, man ska skriva om outlinen som jag jobbar med fortfarande till en 5 paragraph uppsats, ca 3 sidor. Det är så otroligt svårt att förstå hur man ska göra det för vi har inte ens jobbat med dessa saker i svenskan så jag har liksom ingen aning hur man ska göra det..

champions league

Kategori: i afrika

Jag & kära Hanna GO SWEDEN!! (hoppas det var okej att jag tog bilden Ebba)
Ikväll klockan 20.45 börjar champions league och jag ska sätta mig framför tv:n och kolla om dom matcherna jag vill se sänds, om dom gör det får provet i science imorgon lida lite haha, och svenskan för just idag är fotboll viktigare!!
God natt

matte

Kategori: i afrika

Nu sitter jag här hemma efter en lång dag med både roliga och tråkiga saker haha, tråkiga = engelska lektionen!! Fick tillbaka mitt matte prov idag, jag fick jätte bra resultat och är ganska nöjd även fast jag gjorde några slarvfel, men man får en chans att rätta till det och skriva varför man gjorde fel så jag ska nog kunna få ett högre betyg än vad jag fick på pappret, förhoppningsvis. 
Jag har gjort klart historia läxan precis och ska jobba mer på den otroligt krävande engelska läxan innnan jag börjar med alla andra läxor.. som science och matte!!
kram

tisdag

Kategori: i afrika

Hej på er!!
Jag har mission nu och har arbetat med två olika läxor, dom är så jobbiga att jag inte orkar göra klart dom så jag gör lite av varje men nu har jag paus!!
Jag har haft fullt upp dom senaste dagarna och det kommer antagligen inte ens bli bättre..ska berätta om min helg när jag kommer hem, både den kommande och den som precis varit!!
Kram, vi hörs senare

Rooftop market

Kategori: i afrika

Hej!!
Jag är påväg till gymmet med mamma, vi åker direkt från rooftop market till gymmet!!
Vi har shoppat loss massa saker till mitt rum, det börjar bli rätt färdigt nu, bara några små saker som ska köpas sen är jag suuuper nöjd med mitt rum, när alla dessa saker är uppe kan jag nog börja visa bilder på mitt rum!!

Kram

Sandton City Mall

Kategori: i afrika

Tjenare!!
Jag väcktes halv nio av mamma och efter att jag ätit frukost åkte vi till Sandton City för shopping. Det var verkligen ett bra shoppingcenter och det finns mycket att köpa, så det blir att åka dit när man ska shoppa i fortsättningen, denna mallen som finns 5 min härifrån kan slänga sig i väggen!!
Fick med mig lite saker också, blandannat två par shorts som jag kan ha i skolan, så jag inte får tillsägelse igen..
 
Jag har legat i soffan nu i en timme och bara kollat på fotboll och myst, vi ska iväg ikväll till Roger & Bodil och äta köttfärssås och spagetti, ska bli oerhört gott!!
 
Kram på er!!

#10

Kategori: i afrika


Spelade match igår efter international day och vi vann med 2-1, och precis innan så gick jag och betalade min uniform som man har beställt, skrev nummer 6 på pappret som man lämnade in men det var en i 12:an som ville ha 6 så fick nummer 10, blev rätt nöjd ändå, fast jag spelar ju back/mitt så det passar inte så bra med nummer 10 egentigen hahaha..

#10

Kategori: i afrika


Spelade match igår efter international day och vi vann med 2-1, och precis innan så gick jag och betalade min uniform som man har beställt, skrev nummer 6 på pappret som man lämnade in men det var en i 12:an som ville ha 6 så fick nummer 10, blev rätt nöjd ändå, fast jag spelar ju back/mitt så det passar inte så bra med nummer 10 egentigen hahaha..

international day

Kategori: i afrika





Har haft en super rolig dag verkligen, skönt att slippa skolan och bara ha kul :)))

bubu

Kategori: i afrika


Hahahha fan va vi hade kul på science lektionen..åherregud!!
Detta är vår nya bästavän Bubu, vi hittade honom på väggen utanför klassrummet och an hjälpte oss med att skriva läxan!!

science

Kategori: i afrika



Hej på er!!
Jag har haft en bra dag, vi hade science och vi hade vikare däe så vi frågade om vi fick sitta ute och göra uppgifterna, kan ju inte direkt säga att vi fick något gjort men kul hade vi hahah!!
Efter skolan sprang vi med 10 km löparna, och vi sprang 5 km, det gick mycket bättre än vad jag trodde och sprang på en riktigt bra tid faktiskt, för att vara mig och inte sprungit 5 km på iaf 4 månader, efter det när vi var ganska trötta så tränade vi fotboll tills den riktiga träningstiden var slut och tränade på hörnor, frisparkar och straffar, för imorgon ska vi spela match mot Diepsloot (kåkstad här i närheten), ska bli riiktigt kul!! 
 
kram

köttbullar

Kategori: i afrika

Jag trodde att jag skulle spela fotboll ikväll, antingen match eller träning men tränaren har inte hört av sig och sagt något så jag laddar för att springa 5 km imorgon istället!!
Jag har precis tagit en lång och skön dusch och ska nu gå ner till köket för att äta hemlagade köttbullar, åhhh va gott det ska bli!!
 
Jag har lång dag imorgon, kommer komma hem ungefär 5, har två träningspass, det ska bli skönt att röra på sig!!
kram

international day

Kategori: i afrika



På fredag är det international day i skolan, alla har fått välja vilket land man ska presentera (som man har någon koppling till) jag har valt sverige så klart, och vi kommer vara ganska många svenskar som går i vår grupp!!
Alla föräldrar kommer att göra mat som är typiskt för sitt land så min mamma ska göra köttbullar, så vi ska äta det ikväll, med potatis och brunsås, åhh va gott, även fast jag gillar mamma scans köttbullar mest så är hemma gjorda okej...
Vi ska också ha en parad där hela skolan går runt fotbollsplanen tillsammmans med sitt land och har något klädesplagg som är från landet/eller med landets färger!!
 
Hoppas nu att det blir av för vi har inga lektioner i så fall, dom kommer att ställa in den om det börjar regna...så vi får hoppas att det blir bra väder!!
 
 

Paragraph

Kategori: i afrika

Håller på att skriva en paragraph om Voltaire, detta är det jobbigaste när läraren säger, skriv en paragraph..då får jag panik inombords..

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/3580651/images/2012/pic_50509253ddf2b31f970003c0.jpg" class="image">

kort dag

Kategori: i afrika

Hej!!
Det var så otroligt skönt att ha kort dag i skolan idag, behövde verkligen det för jag är verkligen jätte trött, av ingen anledning alls..
Coachen har inte smsat än så jag vet inte om det är match eller inte men hoppas på det för jag orkar inte träna vanligt..
kram

hej

Kategori: i afrika

Hej på er!!
Efter skolan så åkte jag och mamma till fem olika affärer och har nu beställt skrivbord och sängbord, och har köpt en del saker till mitt badrum, så under nästa vecka när allt har kommit som vi beställt kan nog jag säga att jag är klar med mitt rum. 
Detta var ett undantag att vi kan åka och hitta på grejer efter skolan för jag har inga läxor till imorgon, jätte skönt verkligen, men det är nästan omöjligt att orka åka någonstans efter skolan för jag är så oerhört trött!!
 
Nu ska jag äta, kram på er!!

Huset

Kategori: i afrika

Vi ska måla om huset så det blir beige färgat, så det är grundfärg på nu, men såhär ser huset ut iaf!!

 

röst

Kategori: i afrika

Jag har gjort läxor idag en stund, bland annat spelat in min röst där jag snackat om August Strindberg, tycker absolut inte om det och hatar att höra min röst på video men nu är det gjort..
Jag är konstigt nog inte trött alls, ska sätta mig framför tv:n och se om det finns någon fotboll att kolla på!!
Imorgon har jag fotbollsträning efter skolan, ska bli kul, kanske till och med två om jag inte har massa läxor..
 
kram

hanna & fumika

Kategori: i afrika

Hanna och Fumika sov över hos mig igår, haha vi somnade inte förrän halv fem och jag skulle upp klockan kvart i nio för att spela match, men det är så konstigt för jag är aldrig trött den dagen jag sover lite utan jag kommer bli så jäkla trött imorgon istället...jaja det är värt!!
Matchen blev typ inställd, eller dom vi skulle möta hade glömt att dom skulle spela så vi hade åkt ca 40 min för ingenting på en söndag när jag helst av allt skulle vilja sovit...
Det var ganska kul på festen igår, mycket dans och annat skoj!!
 
kram
 

gårdagens kläder

Kategori: i afrika

såhär såg jag ut igår på festen!!
skjorta/h&m kjol/h&m linne/gina

God morgon

Kategori: i afrika

Jag är redo för en dag på zoo, vet inte riktigt vad vi ska göra men det blir säkert kul för det är ca 400 pers som hjälper till!!
Jag har tagit på mig rejäla kläder = dr martens om det blir kallt om små fötterna och sen två långärmade tröjor och väst på det, fast nu känns det som det blir fint väder för solen lyser!!
Kran, hörs senare idag!!

biltong

Kategori: i afrika


Sitter och käkar biltong, det är torkat kött, jag har två olika sorter, en med bbq smak och en vanlig, båda är jätte goda och det är jätte populärt!!
Det är väldigt typiskt för syd afrika så dom är stolta över detta, mmm vad gott det är!!

mys

Kategori: i afrika

åh va fina mina kära kompisar är 
Hej på er!!
Jag har en kväll som jag bara ska slappna av och om jag känner mig rätt kommer det sluta med att jag kommer mumsa i mig godis också, kommer garanterat sova om två timmar!!
Jag ska nog ta och kolla på fotbollsfilmen också, hahha den är super grym!!
 
kram

Ugg's

Kategori: i afrika

God morgon!!
9 grader och jag har ugg's och varma chinos, åh jag är avundsjuk på mina fötter för hela jag skulle vilja vara in rullad i fluff!!
Nu när jag åker till skolan har alla som går på gatan plockat fram sina vinterväder, det är sådan skillnad från några dagar sedan!!

Kram

god natt

Kategori: i afrika

Hej, jag är en mätt och belåten tjej just nu, har just gjort klart läxan och jag ska lägga mig i sängen och kolla på en film som mamma köpte till mig med dom värsta fotbollstabbarna i historien , hahhah det är så kul, garvar ihjäl mig!!!
Jag är super duper taggad inför helgen, imorgon kväll blir det att återhämta mig efter en vecka av massa skoljobb och på lördag ska jag och familjen göra volentär arbete på ett zoo, och på lördags kvällen ska jag på fest hos en klasskompis här i dainfern, kommer bli jätte kul:)))
GOD NATT ÄLSKADE VÄNNER :))

indiskt

Kategori: i afrika

Hej, vi ska snart iväg och och äta indiskt här i närheten, detta blir tredje gånen vi äter där men det är så gott så det gör inget!!
Det är fotbolls landskamp klockan nu, sverige-kina, så hinner bara se typ 20 min av den innan vi ska åka men som tur är det bara tränings landskamp!!
Läxan är halvvägs gjord, får göra den efter vi ätit..
kram
 
 

onepiece

Kategori: i afrika

Ni förstår nog inte hur glad jag är att mamma tvingade på mig en väst idag till skolan, en helvetes dag om man ser till vädret, åska regn, hagel, blixtrar. Fotbolls springningen blev inställd så jag och Hanna köpte en popcornspåse från tuck-shopen och delade den och satt och kollade på när killarna spelade volleyboll. 
Hela dagen har det varit iskallt och man har frysit ihjäl när vi var tvungna att sitta ute och äta lunch i blåst och molnigt väder...
Jag är fortfarande frusen av mig så jag sitter här i onepiecen och hittar på allt jag kan för att jag ska slippa göra science läxan som är hur jobbig som helst!!
 
Imorgon har jag redan bestämt att jag ska ha uggs på mig och stickad tröja!! 
 
kram

God morgon

Kategori: i afrika

God morgon, har precis ätit frukost och ska upp och klä på mig + packa för idag, springkläder och min skolväska.
Nu skulle ha hört hur mycket det åskade inatt, och verkligen ösregna, har aldrig varit med om något liknande.., men när det väl är åska så är det ordentligt!! Det var så jag vaknade ungefär 3 gånger och det gör jag inte ofta..haha måste upp nu!!
Kram

tre-tre

Kategori: i afrika

Det blev tre-tre i matchen, det gick uruselt för mig menmen..det var bara träningsmatch och sista serie matchen är på söndag borta, ska bli rätt kul men jobbigt att det typ är 1 timme bort..
Nu har jag duschat för första gången i min egen dusch, haha jag hade inte varmvatten i duschen fram tills idag, så skönt att ha ett eget badrum och egen dusch!!
 
Jag är på myshumör och ska antagligen bara lägga mig i sängen och kolla på lite film eller något sådant mysigt!!!
 
Imorogn ska vi med fotbollen springa 5 km, det kommer bli tufft men om det bara är raksträcka kommer det gå bra hoppas jag. Har inte sprungit mer än 3.5 km här nere tror jag, men det var med världens uppförsbacke!!
Vi ska göra detta eftersom coachen vill se hur vältränade vi är och om vi inte är tillräckligt kommer han inte skicka oss till Zimbawe på cupen, hahah men jag tror det kommer gå bra!!
kram & god natt
 

hahahha älska bolt

Kategori: i afrika

regn

Kategori: i afrika

Första gången sedan jag flyttade hit jag ser regn utanför fönstren, typiskt att jag ska spela match idag då..
Men det har dvs stått hela tiden att det ska bli regn och åska idag så man får väll bara vara glad att det inte åskat än, och hoppas att det inte gör det när vi spelar fotboll heller. 
Fast jag är ju ganska van vid att spela match och träna i regn för det regnar ju i sverige hela tiden så det gör inte så mycket egentligen, rätt skönt när jag tänker efter...

match

Kategori: i afrika

Idag klockan halv sju har jag match här i området, jag ser fram emot det som vanligt för om det inte hade varit match hade jag åkt till gymmet för annars hade det blivit tråkigt att bara plugga hela kvällen!!
Jag var nervös att alla killar skulle vara sjukt mycket snabbare än mig men det är typ inte så, eller okej förra match var dom sjukt snabba, men jag antar att svarta är snabbare än vita också så det förklarar en del också haha, men det går bättre än vad jag hade trott!!
 
kram

krock

Kategori: i afrika

saknar italien så!!
 
Hejj på er!!
Imorse kom jag ganska mycket försent till skolan eftersom det hade varit en krock precis i korsningen till skolan och det var några personer som låg på bår, det var hemskt. Så jag gick direkt till gympan, struntade alltså i uppropet som alltid är innan lektionerna börjar, vi spelade fotboll hela lektionen, och ska göra det denna och nästa vecka, så vi kommer ha tre vckor med fotboll och nästa ¨tema¨ 'är handboll, hmm vet inte vad jag tycker om handboll direkt, det är rätt tråkigt faktiskt..
Och på tisdag ska jag och tre killar hålla en fotbollslektion, och jag ska hålla i uppvärmingen med en annan kille, det blir kul tror jag!!
 
kram

klar för idag

Kategori: i afrika

Hej, det var mycket mer läxor än vad jag trodde och det tog väldigt mycket längre tid än vad jag hade trott men nu är dom iaf gjorda även fast jag sköt upp dom ett bra tag, facebook och instagram var alldeles för frestande för mig och ebba hahah!!
Jag ska räkna några veckor hur mycket tid jag läger ner på läxor varje dag och se hur mycket det blir, blir rätt kul att se tror jag!! Jag är seriös när jag säger att jag lagt ner mer tid på läxor när jag varit här i tre veckor än vad jag gjorde på en hel termin i sverige, bara för att jag aldrig gjorde läxor i sverige hahah men ändå, det är sjukt!!!
 
kram på er
 

Tv

Kategori: i afrika

Vi är inte längre tv lösa, utan nu har vi köpt tv och den är installerad och klar!!
Skit gött och den är as stor så det kommer bli värsta tv hörnan här för vår soffa kom igår också och den är skit skön, det är alldeles för bra blandning, detta är farligt, kommer kolla på fotboll hur ofta som helst..

lunch

Kategori: i afrika

Bara för att jag är ny på skolan så kommer jag & alla nya få gratis lunch imorgon, så alla snackade om att vi typ kommer få pizza eller något, hoppas det är gott iaf!!
Det var en rätt rolig grej tyckte jag och alla andra kommer också vilja ha, men dom gör det för att vi ska bli välkommna till skolan...
Jag vet inte riktigt om jag kommer känna mig mer välkommen bara för att jag får gratis lunch en gång men men det kommer säkert att bli gott!! 

hej

Kategori: i afrika

Hej på er!!
Jag sitter med historia läxan nu, i historian handlar det väldigt mycket om att läsa och stryka under det som är viktigt. Inte alls kul men det måste göras, just nu håller vi på med franska revulutionen och precis innan sommarlovet läste vi om franska revulutionen så jag kommer ihåg en del!!
Idag ska vi äta hamburgare, åh va gott det ska bli, längtar redan nu!!
 
Imorgon har jag en presentation i hälsa och ska bara finslipa lite på arbetet innan jag ska sätta över det på usb och öva massa så jag inte gör bort mig!!
 
kram

golfbilen

Kategori: i afrika

Haha kan inte få nog, älskar att köra den!!
Det var svårt i början och jätte ovant men nu känns det normalt haha, men jag är fortfarande lite ovan med att backa, jag glömmer alltid av hur det är man gör med ratten.
Det är inte bara bekvämt, utan den går på el så det är miljövänligt!!

flyttdagen

Kategori: i afrika


Här är några bilder från i lördags då det såg som värst ut i huset, det var fullt med grejor i hela huset och köket ska vi inte snacka om, vi har sjukt mycket saker som jag inte fattar hur vi fått...

middag på klubbhuset

Kategori: i afrika

     
Hej, vid sju åkte vi till klubbhuset och åt middag, vi orkade inte göra mat då vi inte har handlat så mycket mat än, jag tog en kyckling sallad med avokado, mm min favorit sallad, den är hur god som helst!!
Nu har jag också pluggat en del eftersom jag har mitt historia föredrag imorgon, jag har bara läst igenom det, har inte orkat repetera hur jag ska säga det så får väll bli lite pinsamt imorgon istället haha..
 
Jag har inte bestämt hur jag ska klä mig imorgon men får väll ta det härliga problemet imorgon för det gör jag med glädje nu när jag har alla kläder att välja mellan!!
 
God Natt
 
 
 

foton

Kategori: i afrika

Jag har suttit med en läxa och jag har egentligen två till att göra men jag tror det går ganska snabbt så jag gör det lite senare,för just nu håller jag på med att organisera alla mina foton som jag ska hänga upp på väggen för jag måste köpa nya ramar, har hittat ett ställe med jätte snygga ramar som jag ska köpa någon gång vi åker förbi. 
Sen har jag tagit fram min stora ram som jag hade i göteborg som jag ska ha min askims tröja i som jag fick på min födelsedag!! Det kommer bli jätte snyyyggt!! 
 
kram

bra humör

Kategori: i afrika

Hejsan hoppsan!
Är på väldigt bra humör idag faktiskt, känns helt fel egentligen för jag vet att jag måste sätta mig med läxorna så snart som möjligt.
Vi var på macro somsagt och det var hur stort som helst, det är en affär med allt möjlligt från tv:ar till godis och soppkvastar, dem hade verkligen hur mycket som helst, så vi var där i nästan 2 timmar och vi köpte micro, skrykbräda, massa städ artiklar och ja saker som vi behövde helt enkelt som man inte fick ta med från sverige..
 
kram

Macro

Kategori: i afrika

Jag är påväg till Marco med mamma & pappa, för vi måste köpa massa grejor till huset som fattas, vi har ju inget med oss såsom städgrejor och massa andra praktiska saker..
När jag vaknade hade mamma och pappa fixar i ordning en del i huset så det såg faktiskt rätt fint ut!!
Kram

Grattis pappa!!

Kategori: i afrika

Grattis på födelsedagen världens bästa
pappa!!!!

Nöjd

Kategori: i afrika

Hej på er!!
Vi ska gå och käka om ca 40 min hos Roger & Bodil (dom som vi bott hos) och nu ligger jag här i min schäslong och bara lyssnar på musik och njuter av att kunna ha öppen dörr framför mig och att mitt rum ser mycket bättre ut nu är för 4 timmar sedan!!
Jag har fått upp sängen och schäslongen och hängt in alla kläder i garderoben och pysslat lite med badrummet, men nu är jag så trött så jag vet inte om jag orkar vara vaken så länge till för imorgon gäller en till sådan här dag med massa uppplockning och läxor som måste göras..
Jag är så sjukt nöjd med garderoben men även fast den är mycket större än min förra så får jag inte plats med allt så alla tjocktröjor är i kontorets garderob och kommer nog få stanna där!!


Kram

Spännande

Kategori: i afrika

Åh det har varit en dag med massa saker som händer och jag har precis börjat hänga in alla kläder i garderoben och har inte ens packat upp resväskorna ännu, haha detta blir en lång dag, men kul är det!!!
Har varit 10 afrikanska killar här hela dagen och ställt in alla möbler på rätta ställena, det är mycket ska jag säga!!!
Det är nu det verkligen känns att vi flyttat för alla grejor vi haft i Sverige är nu här istället, det känns konstigt...
Kram

Väskor

Kategori: i afrika

Nu bär det av mot nya huset, allt här ska flyttas över och idag kommer jag få åka x antal ggr fram och tillbaka med golfbilen, lasset med alla möbler kommer om ca 20 min och därefter ska det bara packas upp!!

Kram