south africa

Hej, jag bor i Johannesburg och pluggar på en internationell skola, jag flyttade hit i Augusti. Jag lever livet med många nya härliga kompisar, följ mitt liv som innehåller fester, kompisar, skola, fotboll och massa mer

god natt

Kategori: i afrika

Efter en god middag och en glass portion och packande har jag blivit så trött så jag vet inte vad jag ska göra annat än att erkänna mig besegrad av tröttheten!!
Imorgon blir en spännande dag som jag nu längat efter ett bra tag, det ska bli så skönt, funderar till och med på att ta första doppet i poolen imorgon, det måste ju också göras någon gång!!
Ska försöka ta några foton också när jag kommit i ordning lite, om jag nu kommer komma i ordning imorgon..
God Natt på er 

shorts

Kategori: i afrika


Måste berätta en sak för er som är så töntig så jag håller på att dö!!!!!
Idag hade jag vanliga vita shorts på mig, en lärare kom fram till mig och sa att jag skulle följa med henne till rektorn, jag fick komma fram till rektorn och snacka med han medans den andra läraren letade fram ett par byxor som jag skulle behövt ha på mig, som tur var hittade hon inga så jag fick gå med shortsen men de mailade hem till mamma & pappa. Jag visste ju att de skulle tycka det var patetiskt och lite komiskt så jag brydde mig inte men en annan tjej som också fick följa med till rektorn var jätte nervös vad hennes föräldrar skulle säga...hahaha jag tyckte bara det var kul och ringde pappa direkt och vi bara skrattade åt det...
bara för jag hade ¨för korta¨ shorts på mig, jätte töntigt...
 

fotbollsträning

Kategori: i afrika

Hej hade fotbollsträning efter skolan och det var jätte kul, och det gick jätte bra!! Efter åkte jag hem och åt några mackor och snackade lite med mamma och pappa, sen åkte vi till vårt hus som vi har fått ta över idag och var förtsa gången jag sett det utan några möbler, jag trodde jag hade bestämt rum men när jag kom dit nu ändrare jag mig direkt, så vi åkte entt antal gånger och lämnade disk maskin och tvättmaskin och sånna saker, även några väskor med mina saker. Men nu gäller det, jag ska packa alla mina kläder som jag haft denna månaden, det är ganska jobbigt för det är ju bara 2 min bort men ändå måste jag packa ner allt i resväskor och imorgon ta upp allt, men det ska dock bli kul att hänga in allt i garderoberna. 
Nu har jag precis duschat och försökt få bort all jord från benen som fastnar från fotbollsplanen. 
Snart gäller en god middag men lammytterfilé och rostade grönsaker, mmmm
 
kram
 

svar

Kategori: i afrika

Var var det bästa och sämsta med att flytta? Har din engelska förbättras mycket? Var det svårt med engelskani början? Saknar du dina kompisar mycket hemma i Sverige, Vad saknar du annars i Sverige
 
Sämsta var definitivt att lämna kompisarna (självklart), fotbollen & klassen (tyckte om min klass rätt mycket).
Bästa är väll alla nya upplevelser, alla nya kompisar som kommer finnas över hela världen när man flyttar hem efter några år. 
Njaa det har den säkert men jag känner inte så mycket det än, det sägs att man ska låta det ta 2-3 månader innan man kommer in i det riktigt (det har bara gått tre veckor i skolan), men ja jag känner skillnad med hur säker jag är, känner mycket mer säker med att snacka engelska än vad jag gjorde för tre veckor sedan till exempel.
Ja jag har faktiskt börjar sakna alla kompisar nu, det har gått en månad och det är väll ungefär såhär länge jag har varit utan dem innan (när jag varit på vanlig semester). 
Jag saknar maten, jag är ett stort fan av falukorv & köttbullar med makaroner, det börjar jag sakna faktiskt..
Sen är det helt annorlunda med det vanliga samhället, i sverige kan man gå var som helst, åka med buss in till stan, ta en fika på ett shoppingcenter, det funkar inte riktigt så här, man ska absolut inte ta bussarna (risk för rån och sånt), och man ska inte åka in till Johannesburg City för där är det väldigt kriminellt och har hört att det inte är trevligt alls...så det kommer jag nog börja sakna snart. 
 

Frukost

Kategori: i afrika

God morgon!
Jag ligger och äter frukost, idag är det fredag!!! Åh va skönt!!
Efter skolan är det fotbollsträning igen, tycker det är rätt dåligt att det är på fredagar..menmen..jag kommer hem runt 17.15-17.30 så set är också rätt sent.

Hoppas ni får en bra fredag!!

huset

Kategori: i afrika

Imorgon är det överlämning av huset och vi ska börja flytta alla resväskor och alla saker som man inte behöver, och på lördag kommer flyttlasset, ska bli skönt att sova i en riktig säng och saknar alla mina kläder riktigt mycket, ska bli skönt att få sitt rum och få flytta in alla kläder i garderoben och köpa saker till badrummet och ja bara fixa till allt så det blir hemtrevligt och ser fint ut.
Området som vi kommer bo i heter Montagu Village
 
 
 
 

tröjor

Kategori: i afrika

Hej jag trodde jag hade skrivit ett inlägg imorse men jag glömde publicera det, det blir inte alls bra uppdatering men det är sjukt mycket att göra och när jag inte spelar fotboll pluggar jag eller äter, det är faktiskt det mesta jag gör..tyvärr
Idag var jag ju så nervös inför historian men vi behövde inte göra den idag utan vi ska göra den på måndag istället för då är alla mycket mer förberedda. Schyst av läraren tyckte jag...
Jag har haft fotbollsträning idag också, det gick rätt bra och idag har vi fått prova vilken tröjstorlek vi skulle ha och fått sett tröjorna, dem var skitsnygga!! Marin blåa med lite röda och vita detaljer :)
kram
 

braai

Kategori: i afrika

Hej!!
Jag kom precis hem från klubbhuset, vi har käkat buffé där, det var hur gott som helst, åt massa olika kött och sen massa sallad till.
Det kallas braai när man grillar köttet på en speciell grill, det är verkligen typiskt syd afrikanskt, jätte gott!!
 
Jag bytte om och duschade på klubbhuset för jag kom direkt från fotbollsträningen, vi gjorde väldigt mycket teknik men det är bra för det behövs verkligen, heheh ;))
 
Jag har lite panik just nu för jag har föredrag i historian om någon filosof imorgon och han som skulle göra power pointen har inte skickat den till mig än..så jag vet inte vad jag ska säga och det är imorgon hahah...
 
god natt

jordgubbar

Kategori: i afrika

Sitter och äter efterrätt, haha massa jordgubbar. Åt precis köttfärssås och spagetti, rester från igår. Det var skönt med en kort skoldag och det betyder korta lektioner.
Jag har fotbollsträning ikväll halv sju, så jag ska skriva en paragraph till engelskan och så ska jag ta reda på massa fakta om Thomas Hobbes, och får väll ta och spela in mission projektet, jag vill inte spela in...har ångest över det seriöst!!!!!!
 
Det ska bli kul  med fotbollsträning ikväll, har jätte mycket fotboll både idag, imorgon, fredag & lördag, imorgon har jag gympa lektion som vi ska spela fotboll på och sen efter skolan har jag varsity träning med skollaget och på fredag träning och lördag match, wii!!!!
 
kram
 

God morgon

Kategori: i afrika

God morgon
Jag ligger kvar i sängen, och har precis ätit frukost. Älskar att jag får frukost på sängen, så nu är det bara kvar att klä på mig och borsta tänderna sen kan jag åka mot ännu en skoldag, jag har kort dag idag så det betyder att jag slutar 13.30 och har 65 min lektioner istället för 85. Mycket skönare!!
Jag har vant mig med så långa lektioner så det känns kort att gå bara 65 min, och i Sverige tyckte jag att det var lång tid med 65..

Kram

heej

Kategori: i afrika

God kväll på er
Mamma gjorde en så god köttfärssås förut så nu är jag mätt & belåten.
Mamma och pappa är på öppet hus i skolan så jag är själv här, har gjort matten, engelskan och ska göra mission läxan nu, det är så svårt för man ska skriva om sig själv, inte bara vad man gillar att göra utan mer personligt, och sen ska vi spela in det på video och skicka in det, jätte jobbigt..och det betygsätts så det måste vara bra och genomtänkt..
Jag måste också läsa massa om en gubbe som heter Thomas Hobbes, jag och två andra har presentation om honom på torsdag och ännu vet jag inte vad jag ska snacka om så måste kunna det mesta om hans liv. 
Jag har satt som mål att min svenska miljöbeskrivning ska vara klar idag men jag kommer nog inte hinna det för jag har absolut ingen inspiration just nu för att skirva den...
 
kram på er
 

ell

Kategori: i afrika

ja charmig bild!!!!!!!!
Jag har bytt schema idag som sagt, jag är super glad för det, jag slipper för en gångs skull franskan!!!!!!!!!!
Jag ska ha extra engelska (kallas ell -english learner nånting) 2-3 ggr i veckan istället, jag tycker det är jätte bra eftersom jag kommer lära mig allt mycket snabbare, hon kommer hjälpa mig med alla läxor i engelskan och hjälpa mig med att formulera mig bättre för just nu är jag mycket sämre än alla andra i min engelska grupp för alla är vana med språket, så jag kan slänga alla mina franska papper åt he****e!!!!!!!!!!
 
 

4 dagar

Kategori: i afrika

Hej på er!!
Jag har precis kommmit hem från skolan, sista lektionen hade jag gympa och vi spelade fotboll så det var jätte kul!!
Jag ska ta och duscha och tvätta håret så det hinner torka, jag ska också sätta mig med matte läxan eftersom jag bytt lärare nu så jag har tydligen läxa till imorgon..tycker inte om att jag byter egentligen för jag älskade verkligen min gamla lärare...
 
Åhh det är bara fyra dagar till vi ska flytta in i vårt hus, längtar sönder!! Tyvärr har jag match på lördag morgon så det är lite tråkigt, första gången jag tycker det ska bli lite tråkigt med match..men jag antar att jaf får nästan hela lördag och hela söndag att flytta in, så det blir säkert bra ändå.
 
kram
 

God morgon

Kategori: i afrika

God morgon!!
Jag sitter i bilen på väg till skolan, är väll där om ca 10-15 min.
Idag har jag två "riktiga" lektioner, fysik & historia, dem andra två är hälsa & idrott, rätt skönt att ha gympa sista lektionen för man är ändå så trött då.
Ikväll är jag ledig och då gäller plugg, svenska & engelska, måste göra det själv för det är föräldramöte på skolan så både mamma & pappa ska gå!!

Kram

film

Kategori: i afrika

Jag har pluggat färdigt för ikväll.
Jag har en känsla i kroppen där jag vill kypa ner i sängen och kolla på film/TV så funderar starkt på att göra det, får kolla på datan men det går väll nästan lika bra det med..
Saknar faktisk lite att kunna kolla på TV:n i sängen, vet inte om jag ska ha tv på rummet i vårt nya hus..den kommer ju annars vara precis utanför mitt rum!!
Hmm, vilken film ska jag se..? funderar på typ the last song eller någon romantisk...
 
 
kram
 

Fotboll

Kategori: i afrika

Hej på er!!
Jag har precis tränat fotboll i två timmar och är på väg hem för att äta, jag skippar fotbollsträningen ikväll som är i dainfern för jag måste plugga, har en del att göra, ska göra alla läxor till imorgon och till onsdag så jag kanske slipper göra läxor imorgon..
Kram

Golfbil

Kategori: i afrika

Efter några timmar av plugg bestämde jag mig för en paus och jag och pappa drog ut och körde golfbil, jag behöver vänja mig med den och vänja mig med att backa och allt..planen är att när vi har satt ljus på den ska jag ta den till träningen!!

Söndag

Kategori: i afrika

Hej!!
Matchen gick inte som vi hade tänkt utan vi förlorade stort 8-1 och vi fick allt lite skäll av tränaren, riktigt dåligt av oss faktiskt..
Men efter matchen fick jag en lång kram av två av motståndarna, vet inte riktigt varför, men jag tog fram handen för att tacka för matchen men dem sträckte ut båda armarna och krama mig hahah, jag blev en aning chockad haha, och alla skrattade :p
Jag har pluggat i några timmar idag och har även en sak till att göra, men klockan är ju bara åtta, kan göra det efter Barcelona matchen som är nu.
Vi har också hunnit ätit mat i klubbhuset och jag har absolut hittat min favorit rätt, kyckling, avokado och hallumi burgare, mmmm har ätit den 4 ggr!!
Kram

underbart

Kategori: i afrika

 God morgon på er.
Är på jätte bra humör efter att jag har skrivit svenska läxan precis, det är faktiskt en rolig uppgift. Satt ute på balkongen i solen och satt och skrev, det var underbart!!
Om en halvtimme har jag fotbollsmatch och ska snart byta om.
Idag är det enormt varmt, skulle gissa på runt 32 grader, blir riktigt varmt att spela 1 timmes match i denna hätta.
Måste slänga i mig en vattenflaska med vätske ersättande innan matchen så jag inte får värmeslag. 
 
kram

Harbeersport

Kategori: i afrika

Har haft med min systemkamera idag och har tagit en hel del fina bilder.
Ärligt talat var det jätte jobbigt att vandra i tre timmar, och när jag kom hem så såg jag att jag fått värsta bonna brännan på fötterna, så jag har fått färg i alla fall. 
Efteråt åkte vi 5 min bort och åt 3 rätters lunch på ett jätte mysigt ställe.
I slutet av vandringen var man tvungen att ta sig över floden så vi åkte linbana, det var verkligen super kul och jag fick lite fjärillar i magen bär man var rakt över floden.
 

heldag

Kategori: i afrika

Hej på er!!
Idag är jag, min familj + två av pappas kollegor på ett ¨sport¨ ställe där man kan åka linbana, hiking & massa sport grejer, och självklart finns det massa goa lunch ställen och vi har bokat bord på en jätte fin restaurang.
Det är nästan nödvändigt att göra saker på helgerna annars tror jag nästan att jag går in i väggen efter några veckor/månader så det är alltid kul att se något som jag inte sett innnan och inte bara besöka skolan, fotbollsplanen och gymmet. 
Vi har bokat en hiking i tre timmar, det var tydligen jätte fint där, det ska bli varmt idag också så det är extra skönt!!!!
 
kram

johannesburg

Kategori: i afrika

Mataffär
Gymmet
Gaten för att komma in i området
Gaten för att komma in i området
 
Här är några bilder på hur det ser ut här i närheten, väldigt amrikanskt!!!!!!!!

7.00

Kategori: i afrika

Vi är fortfarande kvar här hos svenskarna men jag tror vi ska gå snart eftersom vi ska upp 7.00 imorgon.
Jag börjar bli riktigt trött..och kommer få mindre sömn än jag fått på hela veckan ://
Kram

24 aug

Kategori: i afrika

Jag har suttit här ute på balkongen sen jag kom hem i stort sätt, dragit i mig två flaskor vatten men vätske ersättande för jag kände mig helt matt förut. 
Ikväll gäller det att sova tidigt, är riktigt trött och får ingen sov morgon imorgon heller för vi ska iväg på äventyr..
Jag håller på att skicka några arbeten till olika lärare som inte kommit fram, riktigt irriterande att mailen ofta krånglar, det här är första gången jag har använt mailen regelbundet och märker ofta att mail inte skickas...
kram

fotbollsbilder

Kategori: i afrika

Här är några bilder från fotbollsträningen igår, som ni ser är planen inte så jätte bra..fast den är i alla fall platt!!!
 

Tidig dag

Kategori: i afrika

Hej, jag slutade tidigt idag och vi ska nu åka och hämta pappa på jobbet sen ska vi hem och äta något!!
Ikväll är vi bjudna till en svensk familj så vi ska gå till dem och äta tacos!!

Jag hade hälsa sista lektionen och vi satt bara och snackade hela lektionen så man gick från skolan glad i alla fall!!
Jag är så oerhört trött, jag har nog slagit rekord i att gäspa idag, har aldrig i mitt liv gått upp såhär tidigt så många dagar i rad...klart att jag är trött...

Kram

Match

Kategori: i afrika

Hej på er!!
Jag har stressat så mycket idag, skolan slutade 14.50 och direkt efter hade jag fotbollsträning. Jag åkte hem och var hemma tio minuter och sedan var det dags för fotbollsmatch, vi vann men 1-0, dem vi spelade mot var riktigt bra så det var skönt, även fast det var bara en träningsmatch.
Vi har match igen på söndag, då är det seriematch, om vi vinner dem två resterande matcherna kanske vi kan komma tvåa i serien..haha fast jag har inte spelat någon seriematch än hahah...

Kram

23 augusti

Kategori: i afrika

Jag har mission nu och vi slutar om 1 min, hela lektionen har vi skrivit om oss själva saker som inte så många vet om, och nästa lektion ska vi spela in det på video, fattar inte varför men det blir väll kul!!

Kram

Fira

Kategori: i afrika

Haha mamma tyckte vi skulle gå ut och fira att jag kommit med till skollaget så vi ska ut och äta ikväll haha så jag får välja restaurang, tror det blir indiskt faktiskt.
Jag har pluggat svenska och franska i ungefär 2 och en halv timme, så nu är jag igång med svenskan!!

Kram

biiip

Kategori: i afrika

Idag på gympan gjorde vi bip testet och jag trodde att det inte skulle gå så bra eftersom höjden här gör så allt blir jobbigare innan man vant sig..men jag var bättre än i sverige, för ungefär 6 månader sen kanske..gjorde vi detta i sverige och då fick jag 9.0 men här fick jag 9.4 så det är iaf 4 längder mer, haha vi ska göra om detta om ungefär 3 månader för att se om man förbättrat sig, förhoppningsvis har jag vant mig mer då!!
 

jag kom med

Kategori: i afrika

Jag kom med till topp 15 så jag är super glad och nu gäller det bara  att prestera på alla andra träningar så jag kommer med till zimabwe!!!
Jag har träning imorgon efter skolan och direkt efter ska jag spela match här i dainfern, kanske inte ens hinner hem emellan haha..
 
kram

durban

Kategori: i afrika

Vi har äntligen bokat resa till jul, vi ska åka till durban
Det är det närmaste sol & bad stället vi har här, det finns strand och hav och det ska bli riktigt skönt. Även som det känns som det kommer bli kallare här men egentligen är det ju tvärtom, men det är ju spelciellt att få bada i havet och få ligga och sola på en strand. 
En vecka med bad kommer bli susen!!!

God morgon!

Kategori: i afrika

Jag har rast och jag ska gå till gympan nu för vi har bip test, jag är faktiskt nervös inför det...
Och efter andra lektionen så ska jag springa till anslagstavlan och kolla om jag kommit med till skollaget.., det är riktigt nervöst faktiskt!!!!!!!
Kram

Bilder

Kategori: i afrika

Jag chattar med lite människor för att tiden ska gå så jag kan sova snart haha!!

Jag ska läggs ut foton på vårat hus men jag flyttar in den 1 sep så någon dag efter ska ni väll få se det när det har kommit i ordning lite grann!!

Vi hörs imorgon

30

Kategori: i afrika

Woooww, vet ni hur varmt det har varit idag eller?!?! Det har varit 32 grader!!! Och när jag åkte hem var det 30, jag tycker det är helt sjukt och det är bara augusti nu!!!
Gööööött!!!

hej

Kategori: i afrika

Hej på er, appen på mobilen är jätte dålig så det funkar nästan aldrig  med att att mobilblogga...
Jag har iaf gjort både matte och sen skrivit en text i engelskan på datan som jag precis skickade in, rätt svårt..
Jag ska läsa historian ikväll sen antagligen göra franska också. 
Min svenska har börjat och jag ska börja arbeta med uppgifterna imorgon, så jag satsar på att göra klart alla läxor jag har tills imorgon och till torsdag. 
 
puss

God morgon

Kategori: i afrika

Antar att detta blir god morgon inlägg även fast jag varit i skolan 3 timmar haha, känns bra att det inte bara är jag som går i skolan nu, för tror faktiskt alla i Göteborg börjat, alla som jag känner iaf. Jag har mission just nu och har gjort lite läxor men jag glömde av att jag kunde göra läxor denna lektionen så nästan alla läxor är hemma...får göra dem med mamma ikväll istället. Ikväll ska jag nog inte träna, har tränat rätt mycket den senaste tiden så jag tar det lugnt idag, för imorgon på gympan har vi bip test, hoppas det går bra..är ganska nervös faktiskt...

Kram

jag har världens finaste vän

Kategori: i afrika

ste vän

Svenne

Kategori: i afrika

hemma från skolan

Kategori: i afrika

Hej på er. Jag ligger i soffan och har precis kommit hem från skolan + fotbolls try-outs, det gick jätte bra idag även fast jag spelade mittfältare så det är skönt, på onsdag får vi reda om vi kommer med till topp 15, hoooppas jag kommer med!!!!
 
Nu ska jag äta något för att sedan vid halv sju åka iväg på tredje träningspasset idag, just nu orkr jag inte men jag kan ju vila en timme till så det ska nog gå bra...
 
Hovåsskolan börjar imorgon, kommer kännas kontigt att inte gå där, men samtidigt bra...
Har bara engelska till imorgon som jag inte gjort, resten är redan gjorda så det är skönt!!!!
 
kram
 
 
 

voläntär arbeten

Kategori: i afrika

När man bor här i afrika som vit förväntar sig alla att du ska hjälpa till på någon sätt med voläntär arbeten, min mamma var förra veckan iväg på sin första och hon var på en skola i närheten av min och hjälpte till att undervisa engelska för tredje klassare, det var tydligen jätte kul och jag skulle mer än gärna vilja prova det, får se till att göra det snart. 
De vill gärna lära sig och under olika lektioner lär dem sig uttala olika ord och meningar, mamma berättade att dem skulle vara med i en tävling i england så dem alla skulle rita varsitt jul kort, det var många som inte ens visste var jul var så deras lärare fick förklara. 
Barnen var så söta sa mamma och ville krama lärarna ( min mamma & massa andra kvinnor ) för dem får säkert inte så många kramar eller ofta, så gulligt.

God natt

Kategori: i afrika

God natt från en trött Johanna

läxor

Kategori: i afrika

Har hållt på med läxor sen halv fyra med mat pause dock men nu är mitt huvud så mentalt trött att jag knappt klarar av någonting, börja veckan med att vara såhär trött kan inte vara bra...
Det är så otroligt mycket att göra så jag vet inte hur jag ska klara av det, med all fotboll jag spelar och svenskan som kommer ta tid kommer jag få sitta minst en helg-dag med bara massa läxor, fatta vad jobbigt det kommer bli till sommaren ( sveriges vinter ) när alla final-exams är, och man ska ha ett stort prov i alla ämnen på allt man har gjort, får panik så fort jag tänker på det...
 
Nu har jag förtjänat att bara vila tills jag ska sova, kanske till och med belönar mig själv med att sätta mig där nere och kollar på real madrid som spelar, eller så ligger jag bara kvar i sängen under täcket haha 

Lunch

Kategori: i afrika

Lunch var det här, var hungrig efter träningen så solade en stund sen gick jag och tog mig lite mat, rester från någon dag. Konstigt nog är ganska mycket mat godare efter nån dag haha...
Nu måste jag absolut sätta mig med läxan...orkar inte!!!!!!

Röd svart

Kategori: i afrika

Hej, när jag kom till planen så fick jag match ställ och bytte om, men när jag kom ut fick jag reda på att dem vi skulle möta inte fick ihop ett lag så vi tränade istället, det var kul men jag hade mycket hellre spelat match!!
Älskar att kläderna är röd-svarta, trivs som fisken i vattnet i det :D
Just nu ligger jag i solen men måste snart sätta igång med läxor, har egentligen bara en till imorgon men eftersom jag har två fotbollsträningar imorgon så kommer inte jag hinna göra några läxor, så måste göra alla idag..
Imorgon blir en rolig dag, tycker mest om block a-d och dem lektionerna har jag imorgon, + att jag har sista try-outsen med skollaget imorgon och sen klockan halv sju är det träning igen, love it!!!!!

Kram

Frukost

Kategori: i afrika

God morgon, jag vaknade mycket tidigare än vad jag behövde, undra varför för hela dagen igår var jag jätte trött..och när jag snackade med Moa höll jag nästan på att somna..
Jag sitter och äter frukost och kollar på fotboll, bra blandning!!

Jag är jätte nervös inför idag, usch första matchen på jätte länge och det blir inte bättre av att det är med bara killar...fast samtidigt älskar jag ju att spela fotboll så det kommer nog gå bra...

Kram

Middag

Kategori: i afrika

Hej, jag vet inte vad som hände med förra inlägget haha, det var vid typ 15 tiden..
Nu är vi påväg till stället där vi ska äta, grekisk mat blir det idag, har aldrig riktigt ätit någon grekiskt förutom typ grekisk sallad, så det ska bli spännande!! Även fast jag inte är så hungrig..

Kram

Lunch

Kategori: i afrika

Vi sitter på ett ställe som heter 44 stanley och äter lunch, jag åt kyckling och risotto. Vi har kollat på möbler och kollat på tv apparater och vi ska dra hemmåt nu och förbereda oss inför middag ikväll haha, man äter mycket här nere i alla fall!!

Kram

stol

Kategori: i afrika

Jag hade ju egentligen bestämt mig för att köpa en plaststol till mitt rum men när jag såg denna stol idag inne på en affär där vi åt så blev jag helt kär och köpte den direkt!! 
Har blivit jätte förtjust i metall när jag varit ute och kollat i möbelaffärer så denna blir perfekt med ett mörkt afrikanskt skrivbord till!!
 
VI har också köpt en soffa idag så den kommer bli jätte bra som slapp soffa där man bara ska ligga och kolla på tv och sova haha :)
 
 
 
 

God morgon

Kategori: i afrika

God morgon!!
Jag sitter i bilen påväg Till waylands ( möbelaffär ) och vi ska beställa soffa, och köpa kylskåp och frys. Sen ska vi till någon marknad där man kan beställa egna möbler och säga hur man vill ha det, jag ska fundera om jag ska göra ett eget skrivbord..
Igår snackade jag med Moa, det är skönt att man kan snacka på FaceTime så blir det nästan som man träffas haha, och imorse snackade jag med min mormor, hon var jätte nyfiken och höra hur jag har det i skolan och med fotbollen, älskar att snacka med henne.

Kram

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/3580651/images/2012/pic_502f607de087c3080200267b.jpg" class="image">

mat

Kategori: i afrika

hej!!!
Jag sitter och äter rester från igår, hamburgare!!
Om 30-40 min ska jag åka till gaten och där kommer bussen och hämtar upp oss. 
Det ska bli jätte kul faktiskt, nästan alla i 9:an kommer så det blir kul, vi får pizza där vid runt halv åtta och ska åka skridskor till sju typ. 
Hahah jag undrar om typ alla kan åka skridskor...? jag tror faktiskt inte det..hehe alla undrar om jag kan åka skridskor och jag bara : jag är svensk vad tror ni?? hahaha :P 
kram på er 

aktiviteter

Kategori: i afrika

Som jag sa igår arrangerar skolan massa aktiviteter utanför skoltid, dem direkt efter skolan såsom fotboll, volleyboll, basket, springning, simning. Men även 10 kilometers springning som en grupp gör tillsammans och efter det får man middag och något diplom. 
Men man kan även vara med på att klättra upp för afrikas högsta berg kilimanjaro, det tar 6 dagar och man slår upp tält på nätterna och äter där och går upp som grupp och när man äntligen är där uppe så är det tydligen värt hela bestigningen, men detta är någongång i vår men dem startar träningen redan nu så alla ska vara tillräckligt vältränade för att kunna klara av detta, det låter jätte kul tycker jag. 
Man kan även gå med på hiking i någon del av syd afrika där djuren är lösa så man kommer stöta på giraffer, elefanter, kudu, impala och massa djur, som är vilda, det låter också otroligt häftigt...
Om man vill kan man också prova på scuba diving, dykning med tuber i havet, det personligen skulle jag aldrig klara av, jag skulle få panik om det kommer en stor fisk. Man måste träna massa innan man gör det stora dyket så man övar i en pool och även i en mindre sjö. 
Jag tycker det är jätte kul att skolan försöker få med eleverna på massa rörliga aktiviteter och det är inte dåliga saker heller.

Klubbhuset

Kategori: i afrika

Hej, jag sitter i klubbhuset och väntar på maten. Jag skulle helst vilja äta hemma för jag är så trött så jag trodde jag var död efter både gympan och fotbollsträningen. Måste berätta vad vi gjorde haha, först sprang vi 1,5 km som uppvärmning sen hade vi en cd som var gjord för att göra så många armhävningar som möjligt, jag gjorde 26 sen orkade jag inte mer haha, sen gick vi ner till planen och sprang 100 meter, sen 100 meter häck, vann båda mina, haha alla är inte så snabba här.. Efter det trodde vi att vi skulle sluta för vi var så trötta men då skulle vi springa 800 meter, två varv runt fotbollsplanen, vann den med, haha typ ingen har bra kondition heller... Men då var jag död.., och efter det hade jag fotbollsträning, fatta att jag var död hela träningen, det är tur att det är en träning kvar för det gick inte så jätte bra hehe...

Kram på er

skridskor party

Kategori: i afrika

Nu på fredag är det skridskor party arrangerat av skolan, haha har ingen aning om jag ska gå. Det verkade som inte så många visste om dem skulle gå eller inte, så vi får väll snacka om det lite mer. Vet inte om det verkar kul eller inte, det beror väll på om det är många som går...
Men en ganska rolig grej som skolan arragerar i alla fall, man är ju inte van att skolan gör saker som ¨partyn¨ i sverige hahaha...
 

Pinsamt

Kategori: i afrika

Hej!!
När jag kom till fotbollsplanen såg jag bara killar, och även det var det kullar från min klass och andra i 9:an, tyckte det var sjukt pinsamt. Och det visade sig att det bara var jag som var tjej, runt 10-13 killar och jag, vi började med att springa 3 varv runt planen och sen var det teknik, great tänkte jag hahah, det är ju absolut det jag är sämst på hahah men det löste sig och sen spelade vi match och det gick faktiskt bra, killarna blev jätte imponerade hahah så jag borde ju gjort någon rätt..
Så jag ska spela match med dem på söndag, kommer vara ända tjejen på planen men bara jag tar för mig så kommer det nog gå bra...
Imorgon är det också fotboll som gäller, try-outs för issea laget i skolan, det ska bli grymt kul!!

Kram

15 aug

Kategori: i afrika

Hej!!
Jag har precis kommit hem från skolan och vi svände in på woolworths ( mat affär ) och köpte mat till mig imorgon och färdig mat som jag ska äta nu, det är jätte fräsht på mataffärer så jag vill testa massa olika måltider där. 
Jag tänkte efter precis och kom på att jag har så mycket läxor att göra, science till imorgon, ganska mycket, läsa 4 sidor sen svara på 8 frågor. Sen har jag engelska till fredag, skriva en paragraf till en text vi har läst med olika synpunkter och sen har jag franska till fredag, 15 ord, men kan runt hälften. Och sen matte till fredag men den har jag nästan gjort klart på mission lektionen. Väldigt mycket, science är det svåraste och där får vi läxor varje lektion...:o
 
kram på er 

shopping

Kategori: i afrika

När jag var på semester här i april så var vi på lite shoppingcenter och jag insåg att klädsmaken här var förfärlig men det har faktiskt förbättras, det finns affärer som man kan tänka sig att shoppa i och även väldigt bra affärer. 
Jag fick reda på igenom en tidning att butiken ZARA kom hit för inte så länge sedan, vet inte var den är men det kan man ju alltid ta reda på. Sen kommer butiken Topshop hit i november så då blir det ännu en till affär. 
I ett shoppingcenter i närheten finns det levi's också, alltid bra med en jeans butik. 
Problemet med att köpa kläder här är att det är så dyrt, dem lägger på ca 40% mer än vad kläderna skulle kostat i sverige tillexempel, det är dåligt, men om man verkligen behöver något så funkar det alltid. 
Här i afrika är alting rätt efter, ällmänt efter helt enkelt med det mesta, kläder, teknik, inredning...
Men dem har faktiskt försökt att förbättra sig genom att dem har skapat en fashion tidning, syd afrikas första, så det var i den jag fick all information om butikerna. Den var riktigt bra faktiskt. 
 

god morgon

Kategori: i afrika

Min dag kommer bestå av en kort skol dag, det är skönt, onsdagar är som en liten paus från resten av veckan tror jag det kommer kännas som. Det mycket kortare lektioner, bara 65 min och jag har franska engelska, matte & mission. 
Mamma hämtar mig efter skolan ch då ska jag hem och plugga för att ikväll ska jag spela fotboll här i dinfern området. Ska bli jätte kul!!!
ha en så bra dag :)

god natt

Kategori: i afrika

Jag ligger i sängen nu och har ätit en rätt sen middag, var vrålhungrig eftersom jag inte tog med mig mat till skolan idag utan köpte bara en macka och en fruktsallad så jag var svin hungrig. 
Eftersom jag går upp runt 6 varje dag blir man helt slut så ska väll sova snart haha, det är rätt skönt att somna så tidigt, tillslut blir det ju en vana att gå upp så tidigt och lägga sig rätt tidigt istället för som i sverige att man vaknar åtta och lägger sig senare, det är ju egentligen samma sak hahah..
Jag har gjort tidsinställda denna vecka så det kommer up ett per dag iaf, kram på er o god natt

regler

Kategori: i afrika

På skolan finns det ett antal regler på vad man får ha på sig eller inte. 
Man får tillexempel inte ha shorts som är kortare än vad armarna räcker ner på låren, jag hann köpa ett par sådana shorts precis innan jag flyttade hit så jag har i alla fall ett par som jag får använda, jag måste testa alla mina andra shorts och testa om någon håller kravet, annars är jag ganska körd med bara ett par shorts som kan användas, ja menar, det blir ju runt 35 grader och gå i jeans i 35 grader är ju inte så frästande. 
Men tror jag har en kjol som man kan dra ner haha, det löser sig förhoppningsvis. 
 
En annan regel är att man inte får visa magen, inte ens pyttelite haha, det är ganska förståligt men en som jag inte förstår är att man inte får ha linnen med spagetti band, det är inte tillåtet. Om man bryter mot någon av reglerna så får man varningar och när man fått tre varningar så ringer dem till föräldrarna. 
 

sit-ups

Kategori: i afrika

puuuuhh, idag har känts som en väldigt lång dag men samtidigt inte för man har bara 4 lektioner per dag och en va idrott och den andra var hälsa så det är inte så jobbigt...
okej idrotten var jobbig för först sprang vi som uppvärmning sen hade dem en cd skiva som dem spelade upp och det var hur många sit-ups man kunde göra, högst var 130 st och det tog 5.30 min, man var två & två så jag gjorde inte först för jag ville veta hur långt alla andra kom haha men det gick jätte bra och jag kunde göra alla 130, så det kändes bra, var dock helt slut i magen och dem 10 sista kunde jag knappt göra, men jag var faktiskt den ända tjejen som klarade hela cd:n så alla var lite imponerade. Som jag har förstått så får man betyg på detta så det är lika bra att ge allt. 
Sen hade jag historia och vi snckade mest om historia och lite så, läraren är helt sjukt bra, han gör så det blir intressant att lyssna så det blir aldrig tjatit, det är bra för jag har aldrig riktigt tyckt om historia. 
Vi har också haft fysik, vi gjorde labb, åhhhh det är så svårt, jag hade aldrig gjort det innan så jag var inte till speciellt mycket hjälp haha. 
 
Jag hade hoppats på att det var fotbollsträning idag men imorgon får jag tagga riktigt mycket,det ska bli kul, shaun ( tränaren ) sa att det var många från american school så det kanske blir lite pinsamt, det beror på om jag känner dem haha...eller så blir det kul.., det är med både killar och tjejer så förhoppningsvis blir det roligt!!
 
kram

India

Kategori: i afrika

Hej!!
Jag var och kollade med dainfern fotbollslag och jag ska börja där på onsdag klockan 18.30 och det verkar riktigt kul, coachen är runt ca 20 år och verkar sjukt nice och jätte duktig.
Efter det åkte vi till gymmet, efter det kom vi på att vi inte hade någon mat hemma och alla affärer stänger sju så vi åkte till en indisk resturang, det var oerhört gott!!!

Kram

Fotboll

Kategori: i afrika

Hej, jag har precis suttit med läxan i ett ganska bra tag och även fixar i ordning alla papper och mina pärmar, dem kräver att man ska ha pärmar till alla ämnen, vissa har en pärm för varje ämne men själv har jag uppdelat i två så alla lektioner jag har på en dag är i samma pärm, hoppas jag inte får massa papper gör då kanske jag inte får plats... I franska tillexempel vill dem att man ska ha 5 olika fack för massa olika saker så det tar rätt mycket plats...
Så jag måste släpa på pärmen så min väska blir tung eftersom jag har både mat och data i den också!!

Nu klockan fem ska vi iväg till fotbollsplanerna här på dainfern för att snacka om fotbolls träningar, det finns tydligen inte ett tjej lag men dem vill gärna att jag ska vara med så kanske får träna med killarna, får se om jag vill det ens...
Kram på er

Distans

Kategori: i afrika

Tänkte berätta varför jag ska läsa på distans här i Johannesburg. I Sverige måste man ha läst svenska årskurs 9 för att ha grundskolebehörighet och om jag ska åka tillbaka till Sverige och plugga tillexempel gymnasiet eller högskola så måste man ha läst svenska och ha godkänt. För att börja på gymnasiet så måste man ju ha godkänt i svenska, engelska & matte. Så engelskan och matten översätts härifrån till grundskolebehörigheten så därför måste jag läsa svenska på datorn.

Distans fungerar på följande sätt: man läser detta på datorn på en sida som heter sofiadistans.nu och man måste anmäla sig dit i ganska god tid för att få alla saker som behövs.
Jag har fått en cd skiva som man installerar på datan och då installeras ett mailprogram och ett röstprogram som man kommer använda att skicka uppsatser och arbeten och även röst meddelande. Man har också fått två böcker som ska läsas under terminen och har fått ett schema över hela årskurs 9. Man läser svenskan i tre veckors perioder, alltså arbetar man med samma område i tre eller fyra veckor och i slutet av veckorna är det oftast prov eller inlämning, man får betyg på vanligt sätt och det är massa ungdomar så man delas även in i klasser.
Min svenska termin börjar runt 20 september så ska berätta mer hur det är när det börjar och om det är svårt.
Har haft en kompis som bott i Italien under ett år som har bara läst distans i alla ämnen och hon säger att det funkar bra men att det är ganska svårt.
Från början var det meningen att jag skulle läsa svenska på skoltid på alla andras språk tider men det fungerade på min skola så jag måste läsa detta separat och det kommer göra att jag får mindre tid för allt annat eftersom man måste lägga ner ungefär 3 timmar per vecka på svenskan.

Det kanske är lite svårt att förstå, jag kan försöka förklara lite bättre när det börjat...

Kram på er

roof top market

Kategori: i afrika

Idag har jag varit med mamma & pappa på en marknad ca 20 min härifrån, den var uppe på en parkeringsplats, förutom att det var sjukt kallt och det blåste jätte mycket däruppe så var det hur mycket fint som helst, och när vi har fått vårat hus ska vi åka dit igen och jag har redan bestämt vad jag ska köpa därifrån. 
Nu har jag iaf bestämt mig att jag ska ha ett afrika-inpspirerat rum, och jag ska absolut visa hur det ser ut. 
Finns så sjukt mycket snyggt och coolt att jag kommer få lägga ner en hel del pengar på rummet känns det som nu...
På markanden nedanför det en grupp som dansade och sjöng, det var väldigt coolt och kändes väldigt afrikanskt, helt fantastisk stämning. 
 
kram

till julia

Kategori: i afrika

Hej! Jag ska anagligen flytta till Brasilien i höst och jag tycker att det är så himla skönt läsa din blogg eftersom det peppar mig verkligen att flytta men jag har några frågor:
1. Hur kände du dig innan du flytta? Var du rädd och så?
2. Hur är det med skolan? Är det jätte svårt med lektionerna när dom är på engelska? Typ tillexempel matten? Är den väldigt svår? 
3. Hur är personerna i din klass? Är det lätt att få vänner?
 
älskar dig blogg, och är supertacksam för svar
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Hej Julia! Tack så jätte mycket till att börja med, blev verkligen hur glad som helst för dina ord :) 
Oj va kul, brasilien verkar ju helt fantasktiskt!!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1: Jag blev faktist aldrig sådär riktigt nervös eller ¨nere¨ som jag trodde att jag skulle bli för det ärju ett stort steg, men ju närmre och verkligare kändes det så blev jag faktiskt bara mer peppad på att börja om, man får bara en sådanhär chans och jag tycker verkligen att du ska ta den för det är en upplevelse som jag aldrig hade kunat drömma om. Det är en helt annat kultur och man får uppleva så mycket mer än i sverige. 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2: Jag trodde det skulle vara svårare med språket än vad det är, jag gick i åttan i sverige och var inte jätte bra på engelska utan normal ungefär och det är inget problem med att snacka med kompisar, ibland får man ändra på det man säger eller förklara igen men det är inget problem, för jag tror man lär sig på några veckor. Vi har inte riktigt satt igång med matten, jag har min första riktiga lektion på måndag så jag kan berätta hur det är då. Men Scinence ( no ) är väll det ämnen jag har svårast med skulle jag tro, det är många ord som är svåra och saker är mycket mer avancerade här, även om ämnet hade varit på svenska hade det varit svårare än i sverige för skolan i sverige är väldigt efter med alla saker. Det jag kan säga om matten är att när jag var här i april på besök fick jag göra ett prov för att se hur bra jag var, jag var katastrof, det var jätte svårt, dem har kommit så mycket längre med matten i alla andra länder så matten kommer nog vara en av mina svagaste ämnen, men det är sånt som man kommer ikapp tror jag. 
Men på internationella skolor är dem vana vid elever som inte kan engelska så bra eller är vana med hur det är så alla lärare är väldigt snälla och förstår om man bara förklarar att man aldrig har gått på internationell skola och aldrig läst ämnena på engelska. Det har jag redan gjort med några ämnen. 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3: Vänner det är inget problem alls som det verkar nu iaf, här i johannesburg finns det många olika områden man kan bo i och dainfern där jag bor säger alla att det är mest ungdomar och det är här man hänger så om man bara bor i ett bra område med många ungdomar så kommer det finnas hur mycket som helst att göra. Alla är verkligen jätte snälla och så fort dem presenterade mig blev alla jätte glada och var exalterade att det börjar nya elever och alla vill lära känna varandra så man hittar alltid någon att vara med. 
Det är lite speciellt i min skola ( vet inte om det är så i alla internationella skolor ) man är bara 9 stycken i klassen men det finns också ca 7 klasser och varje lelktion är med olika elever, ena lektionen är du med ca 10-12 stycken och nästa är det kanske 10 andra elever för dem anpassar schemat till alla extra val man gör, så det är också ett sätt att lära känna alla elever, blev först lite orolig när man blev uppdelad i bara 9 stycken per klass för då blir det så få man lär känna men det löste sig riktigt bra. 
På min skola är det även några svenska elever och det känns bra för språket men även för vi svenskar tänker ju ungefär likadant och det känns bra att kunna snacka med någon om det behövs.
Rekommenderar absolut att börja i någon sport för nästan alla internationella skolor har skollag, och man lär känna massa mer elever som är äldre och yngre än dig och då har man iaf någonting gemensamt. 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Kommentera gärna och fråga något mer om du undrar för svarar så gärna, för jag undrade också en massa saker. 
Om du flyttar hade det varit kul att få reda på hur det är i brasilien, om det är annorlunda från härifrån. Så om du också tänker skaffa blogg får du gärna länka den. 
 
 

Pizza

Kategori: i afrika

Finns en pizza resturang precis utanför gaten så jag och mamma köpte varsin pizza och har precis ätit, det var oerhört gott och är skit bra att ha en pizza resturang i närheten!!
Vi kollar också på volleyboll finalen mellan USA-BRASILIEN, näst sista dagen med OS, tycker det är jätte kul att kolla på!!

Sommar på vintern

Kategori: i afrika

Idag är det så fint väder att man fattar inte att nu i veckan har det varit bara 10 grader, jag ligger i solen och steker och hoppas att få lite färg!!
Har hört att det är bra väder i göteborg med, undra om sommaren börjar nu istället?!
Blir så glad när jag vet att det kommer bara bli varmare och varmare här och att jag slipper en förfärlig vinter i Sverige med massa regn och snö!!
Här nere börjar regnperioden i oktober/ november och har hört att det regnar ca 1 timme på eftermiddagen varje dag, det är rätt bra för just nu ser det så tråkigt ut för det är så torrt på marken. Och i september börjar våren komma och då är det ca 20-25 grader varje dag, det ser jag fram emot!!

lördag

Kategori: i afrika

Idag ska jag och mamma åka och köpa en golvfläkt till mig i mitt rum, eftersom i vårat hus så ligger solen på mitt rum hela dagen så det kommer bli alldeles för varmt i rummet på kvällen. Tyckte den var väldigt cool eftersom den var ganska gammeldags. 
Sen måste jag nog sätta mig med några läxor som ska vara klara på måndag och tisdag, såsom engselska och fysik!!
 
kram på er

god morgon

Kategori: i afrika

Jag gick och la mig direkt för var jätte trött igår, det blir så när man vaknar 6 och sen är det så mörkt här på kvällen, då blir man extra trött.
 
Min skoldag bestog av hälsa första lektionen, det har jag lagt till som extra val denna terminen, man kommer diskutera hälsan och även val som man tar som gör att man inte mår så bra ( som jag förstod det ) det låter kul och jag är ju interesserad av sport så det blir förhoppningsvis lite sånt också. Block F ( andra lektionen ) så hade jag idrott, först så sprang vi runt skolan som uppvärmning och sedan fick vi ett kort som det står saker på som vi ska göra denna terminen, såsom bip test, armhävningar, längd hopp, och igår gjorde vi två grenar den ena var att man skulle mäta hur vig man är, och även hur långt man kan hoppa stilla-stående. 
 
Tredje lektionen var historia, vi gick igenom vilka ämnen vi ska läsa om, som tur var en av ämnena franska revulotionen som vi precis läste i sverige, dem andra hade jag ingen aning om vad det var. 
Och sista lektionen hade vi fysik, åh det är så svårt.., vi fick ett diagram som som alla verkde kunna göra och själv hade jag aldrig sett det i hela mitt liv, där kommer det nog bli svårt...
 
Lovar att jag ska försöka ta kort i skolan någon dag hur det ser ut..
kram
 
 

Fotboll

Kategori: i afrika

Hej på er!!
Ska berätta om fotbolls try outsen som vi hade idag efter skolan, gick dit väldigt nervös i tron att det var jätte många bra, folk har snackat om det en del och att det är svårt att komma i med i varsity team ( det bästa ) jag har ju inte spelat fotboll på ungefär en månad så jag var jätte taggad!!
Det gick iaf skit bra och är super nöjd, det är två till träningar innan coachen ska välja ut 15 stycken och som senare ska bli 10 och dem 10 kommer få resa till zimbabwe och spela cup!! Men om det går lika bra som det gick idag ska det nog funka att iaf komma med till dem 15 bästa!!
Nästa try out är på torsdag, längtar redan efter fotboll haha..
Har tänkt på att kanske prova även något mer på tisdag kan man testa track , det är tydligen lite som friidrott med 100 meter eller 400/500 m eller längdhopp och sånt, får se, om det är samma dagar som fotbollen struntar jag i det...

Kram

Läxor

Kategori: i afrika

Jag har precis suttit med engelska läxan en stund!
Varje vecka kommer vi ha 10 ord, kan säga att dem är svåra!! Har aldrig ens hört talas om dem, så det kommer bli en utmaning. Så vi kommer ha ett prov i slutet av terminen med 150 ord!!!

tror faktiskt inte ni heller förstår schemat, am i right?

Kategori: i afrika

det funkade inte med att rotera den..jaja man fattar ändå inte mer om den är åt rätt håll :P

abcdefgh

Kategori: i afrika

Hej, idag har jag haft fyra vanliga lektioner, har varit massa krångel med mitt schema för jag ska ju läsa svenska på distans och innan har det varit okej att jag hoppade över ett extra språk, men jag var tvugen att gå till kontoret och dem ändrade massa på mitt schema så nu är jag lika borta som igår haha, fattar inte ett skit av schemat, det är så konsigt, det står inte vilken dag eller någonting utan det får man hålla koll på själv. Man har ena dagen block a,b,c,d och nästa dag e,f,g,h och dagen därefter är det a,b,c,d fast i en annan ordning så då är det b,c,d,a och nästa dag därefter är det f,g,h,e eller det är så som jag har fattat det...
och på onsdagar är det kortare lektioner. Så varje vecka har man abcdefgh som man har i olika ordningar hela tiden.
Man har också fått ett skåp men jag fattar inte ens hur man låser upp det, så igår la jag min jacka där ( bad en låsa uppmitt skåp )  men när jag skulle försöka själv att hämta min jacka fattade jag inte hur man låser upp det, så fick vänta en lektion sen be någon öppna, haha kände mig efterbliven ärligt talat...
 
Imorgon har jag första lektionen hälsa sen idrott och sen historia och sist typ no. Efter skolan är det fotbolls try outs, så jag ska ta med mig fotbollskläder och försöka göra mitt bästa. Det är tre styckeb try outs och efter det tar coachen ut femton tjejer som sedan ska bli 10 stycken och dem tio spelarna får sedan åka på cup till Zimbawe, kommer vara sjukt svårt att ta sig dit tror jag men jag får se hur det går imorgon och får kolla in om det är massa bra eller om jag tror jag kommer med där...ska bli spännande. 
 
kram

I skolan

Kategori: i afrika

God morgon, sitter i klassrummet och väntar på att första lektionen ska börja, ingen aning vad vi ska göra men det blir säkert bra :)
Idag är det lång dag, ända till tio i tre så hoppas det blir god mat för annars kommer jag kollapsa typ. Är nästan redan hungrig hehe :/

Jag är sjukt avundsjuk på att alla i Sverige har sommar lov, detta är kul men sommarlov är alltid bäst...
Kram

Längtan

Kategori: i afrika

Det är inte alltid alla inlägg kommer upp som jag skriver, ibland funkar det inte helt enkelt...

Jag kände att jag inte kunde ligga i soffan hela kvällen och kolla på os så jag drog till gymmet, tränade bara en timme men det är alltid något, älskar det gymmet, så fräscht :)

Ikväll är det Barcelona-Man United, skulle göra väldigt mycket för att vara där just nu, åh jag är så avundsjuk på folk som är där...
Ska försöka kolla på matchen på datan eftersom jag tror att den inte sänds här på tvn...

Haha jag längtar faktiskt till skolan imorgon, det ska bli kul att få reda på massa mer om idrotter och hur det funkar med fotboll, känner att jag får snart behov av att spela!!

Kram

Snö?

Kategori: i afrika

Haha visste inte att det kunde snöa här, men inatt/ imorse så snöade det faktiskt, jag märkte ingenting men massa på skolan snackade om det och det har varit på nyheterna!!
Hittade bilder på ett zoo i Johannesburg och lejonet var helt omringat med snö, stackars lejon!!

Första dagen i skolan

Kategori: i afrika

Hej på er!!
Åh det finns så mycket att säga om hela skolan, ska börja med att berätta att jag ska aldrig mer klaga på att det är kallt i hovåsskolan, det är varmt i hovås om man jämför med denna skola!!
Många snälla människor och tre svenskar i min årskurs, en kille i samma klass, det är kul!!
Idag hade vi 20 minuters lektioner i alla ämnen, alla lärare verkar bra och alla elever verkar sjukt snälla men själva skolan kommer nog bli tuff, ligger ju efter i engelskan för nästan alla har test runt i många länder på olika skolor, så det blir ganska tufft!!
Berättar mer efter hand :)))

God morgon

Kategori: i afrika

God morgon, nu är jag riktigt spänd faktiskt, har ätit frukost och ska upp och göra i ordning mig nu, bestämma vad jag ska ha på mig. Jag kommer hem ca 2 idag så då får ni förvänta er ett inlägg hur jag har haft det!! I Sverige har vi nästan 2 veckor kvar av lovet, det känns sådär om jag ska vara ärlig...hehe Kram

7/8

Kategori: i afrika

Jag var helt slut efter att jag varit ute och kollat på möbler så jag somnade en stund, hur skönt som helst!! Vid 17 åkte vi och tränade, skönt att röra på sig. Ska upp 6.15 imorgon så jag ska inte vara uppe så länge idag. Det är redan mörkt här nere, blev mörkt vid 18 så jag är trött redan haha. Idag har det varit så sjukt kallt, bara runt 8 grader, folk har gått omkring i dunjackor och inne i alla affärer fattade man inte vilka som jobbade i affärerna för alla hade jackor, haha sjukt att ena dagen är det 25 och nästa bara 8 och hur kallt som helst!! Berättar hur första skoldagen är imorgon, längtar själv till hur jag vet mitt schema och min klass och allt sånt. Kram

Möbler

Kategori: i afrika

Hello, i morse fixade jag och mamma mitt hår, blev väll ganska bra, inte så jätte stor skillnad tycker jag själv, kan nog bli ännu snyggare när hela håret bleks av solen!! Jag och mamma har också varit i en möbelaffär, coolaste affären jag sett, jag ska definitivt bli rik så jag kan köpa ett galet stort hus och sen inreda det hur coolt som helst, haha :p Har sett några grejer som jag vill ha till mitt nya rum, har redan köpt fåtölj och säng men vill ha ett skrivbord och en cool stol, hittade iaf en snygg stol idag som jag ska köpa!! Var också inne i massa äffärer med ljus och sånt som jag ska ha i mitt badrum, åh ser så mycket fram emot att inreda badrummet!! Kram på er

ljust

Kategori: i afrika

Hade så mycket i huvudet så jag orkade inte åka till gymmet efter skolan, så jag åkte hem och pratade med moa och sara på facetime i 2 timmar. 
Imorgon ska jag gå upp ännu tidigare än idag för jag kommer dö på onsdag annars. Direkt ska jag och mamma slinga håret på mig, ska slinga ljusare för tycker det är jätte snyggt när man är ljus brunett och sol bränd ( som jag hoppas på att bli ;pppp ) 
 
kram
 

american internationall school of johannesburg

Kategori: i afrika

Hej, idag har avrit en dag av massa spännande saker, varit i skolan och träffat massa elever och snackat med dem och även lärare, så på onsdag känner jag några i alla fall så det är skönt.
Man presenterade sig själv och man fick höra om många som har varit i olika länder, många som flyttat runt ofta, jag är ju nybörjare på att flytta haha..
 
Så på onsdag och torsdag är det dagar som vi ska möta alla lärare i alla olika ämnena och få skåp och massa sådana saker och fredag är den första normala skoldagen. 
Alla dagar börjar vi 7.40 även onsdag & torsdag, långa dagar för att vara dem första. 
 
Ni får kommentera om ni undrar några andra frågor :)) 
 
kram

Skoltider

Kategori: i afrika

God morgon på er, måste börja vakna ganska tidigt och vänja mig inför skolstarten, okej förbered er...jag börjar skolan 7.40 varje dag och måste åka till skolan 7.00 :o innan i åttan har jag gått upp 7.00 som tidigast på tisdagar och det var pest.. Sen är det väldigt långa dagar också, går till tio i tre alla dagar utom onsdagar då slutar jag halv två.

100

Kategori: i afrika

Ligger i soffan efter middagen med lite godis i famnen, just nu väntar jag bara på att 100 meters finalen ska börja, semi-finalen var för ca 1 timme sedan så kollar på friidrott nu. Är så jäkla imponerad av usain bolt, fattar inte hur det går till när han springer, dem sista 10-15 meterna joggar han och ändå får han tiden 9.87 Är jäkligt imponerad av honom i alla fall, såg en dokumentär om honom för ca 2 veckor sedan och efter det är jag fast på honom!!!

Skol-redo

Kategori: i afrika

Hej, har precis kommit hem för jag och pappa har varit på gymmet tillsammans, första gången jag tränade där och det var otroligt fräscht och inte alls så mycket folk, säkert bara för det är utspritt på 3 våningar. Nu är grillen igång och jag är jätte hungrig. Tidigare idag har jag fixat i ordning min skolväska för onsdag och även imorgon då det är träff i tre timmar för att få gå runt på skolan, träffa lärare & klasskamraterna, kommer nog bli riktigt nervös imorgon innan men ser samtidigt fram emot det rätt så mycket. Kram

Monte casino

Kategori: i afrika

Igår ikväll var vi på Monte Casino och först tog en drink och sen åt vi en jätte god middag på en kött restaurang. Monte Casino var helt fantastiskt, det var som en liten stad inomhus, dem har gjort så det är blå himmel inomhus och det är små hus som restaurangerna är i, det är också folk som sitter och sjunger och spelar musik på "gatorna", det är runt 50 resturanger och massa barer och bio salong och lek plats till små barn. Väldigt fint i alla fall!!

Vårat framtida hus

Kategori: i afrika

God morgon, igår var vi och kollade in vårat hus som vi får 1 september, jag har inte sett huset innan utan det var pappa som hade valt så vi var lite nervösa att han inte hade valt ett bra hus haha men det var hur bra som helst. Tog ganska mycket bilder så men måste varna er haha, dem hade inte snygga möbler så det ser inte så bra ut hahah.., planerar redan hur mitt rum ska se ut och ser så mycket fram emot det. Får eget badrum också så det ser jag också fram emot att inreda. Pool finns det också i huset, inte så jätte stor men det är iaf en pool, på baksidan av huset finns en innegård också som jag blev förtjust i så den sa mina päron att jag skulle få ha, lite mysigt iaf...

Os

Kategori: i afrika

Vi har varit på gymmet idag så nu har jag gym kort, får användas i hela syd Afrika, så det är nice + att det är gratis för mig!! Nu ligger jag i soffan och äter frukt sallad och kollar på os, älskar att kolla på os nu när det är friidrott!! Kram

lördag

Kategori: i afrika

 
 
God morgon, jag har ätit en god frukost och nu ska jag byta om och sen ska vi dra till gymmet, om jag har tid efter ska jag lägga mig i solen och steka lite. Det är ganska sjukt att varje dag är det soligt, inte en ända molnig dag, min pappa har varit här sedan 1 maj, sen dess har det varit en eller två molniga dagar resten soliga, det är sjukt skönt. 
Hela familjen är ledig idag så vi ska utnyttja det och hitta på lite kul, skönt med lördag helt enkelt.
 
kram

Spännande

Kategori: i afrika

Ikväll har jag ätit middag med familjen och Roger ( som vi bor hos ) på en fantastisk restaurang, till förrätt åt jag en räk cocktail med avokado som var den godaste jag någonsin ätit och sen till huvudrätt åt jag sushi, mycket gott!!! Imorgon ska vi till gymmet och skriva upp oss och sen senare på kvällen ska vi kolla på vågat hus inomhus, första gången så jag ska ta massa kort så jag kan planera hur jag ska ha mitt rum.. Ska bli grymt kul och ganska eller väldigt spännande!! Kram

Designers quaters

Kategori: i afrika

Hej, jag och mamma åkte tidigare idag och kollade på sjukhuset, såg riktigt fint ut, fast hoppas inte jag behöver åka dit. Vi åkte också till nån mat affär och köpte body lotion och färgning till mig! Har varit ute och sprungit idag också, samma runda som igår som är drygt 3 km med väääärldens längsta uppförsbacke, riktigt jobbigt!! Ikväll ska vi åka till designers quaters och äta middag, det blir as gott!! Kram på er!!

samma idag

Kategori: i afrika

God morgon. 
 
Idag gäller ungefär samma sak som igår, jogging tur ( kanske power-walk eftersom mina ben dör av träningsvärk..), och sen ska jag och mamma åka en tur och köpa lite saker som jag glömde köpa igår, och så ska vi provköra en bil som vi kanske vill köpa, sen ikväll ska vi till ett casino och äta en god middag. 
Har slått vad med mig jälv att jag ska läsa en timme om dagen har nog ldrig klarat det mer än två dagar så nu SKA jag göra det, vi har fått tre böcker från skolan som ska läsas under skolåret men jag sätter igång med en redan nu, läste igår och den verkar ganska bra faktiskt. 
 
kram

dainfern

Kategori: i afrika

Detta är det hus vi bor i nu under 1 månad tills vi får vårat hus i september som vi hyr i ca 2 år. 
När jag sprang tog jag en paus för att fota området lite, det finns några sjuka hus som säkert är uppmot 1000 km2 om inte mer. 
Ni ser att alla träd inte har blad än och det är därför att det är vinter här och dem börjar komma i september igen och gräsmattorna är gula och torra. När vi var här i påskas så var det påväg mot höst så då var det ganska många träd som tappade löven. Men idag har det varit ca 21 grader så det är ju inte säksklit kallt ändå. 
Vi bor i området dainfern golf estate och i området är det en 18 håls golf bana som är riktigt bra och det gör att det är oerhört fint här, andra bilden är på golfbanan.
 

löpning

Kategori: i afrika

Hej, fram tills nu har jag och mamma tagit en tur med bilden för mamma behöver vänja sig med vänstertrafik, så vi tog en tur till två små shopping ställen, och så gick vi in på gymmet som är väldigt nära så vi ska skriva upp mig där, det är hur bra som helst gymmet, det är en stor avdelning med maskiner och löpband och sen finns det två stycken 25 meters bassänger och sen massa klasser med spinning och dans så det verkar toppen. Har aldrig sett ett gym med tre våningar men det fick jag se idag, haha. 
Tog lite bilder på området men det går så sjukt långsamt att lägga upp bilder som jag imorterat från mobilen. Men det löser sig, får lägga ut dem från mobilappen istället. 
 
Nu ska jag ta en löprunda, får se hur mycket jag orkar eftersom det var längesen jag sprang så konditionen är nog inte på topp sen är det ju 1400 meter upp i luften här så det blir svårare med andningen så jag kan alltid skylla på det....
 
puss

mobilabonnemang

Kategori: i afrika

 
Ikväll åkte vi till en resturang i närheten och jag åt en stor oxfilé bit, älskar att det är så billigt med kött för det är så gott kött här nere. 
Innan maten åkte vi till ett shoppingcenter och kollade på mobilabonnemang, så imorgon kommer jag ha ett syd afrikanskt mobilnummer och kunna gå in på internet överallt, det är skönt. 
imorgon ska jag och mamma vara ensamma hela dagen eftersom pappa jobbar, så jag ska springa en tur, har sagt att jag ska börja träna ordentligt här nere. Tänkte att jag skulle ta lite kort i området så jag kan lägga in dem här så ni får se hur det ser ut i detta himmelriket. 
 
 
God natt

I'm home

Kategori: i afrika

Hej, har ätit lunch på klubbstugan och jag har även packat upp alla kläder från resväskorna, haha ja väskORNA, jag och mamma hade fem resväskor på 2 pers, haha det såg ganska kul ut.. Ikväll ska vi ut och äta när pappa kommer hem från jobbet, antagligen någon lokal restaurang i närheten. Kram, Johanna

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/3580651/images/2012/pic_50193048ddf2b315bd000187.jpg" class="image">